MENADŽERSKO RAČUNOVODSTVO planiranje i upravljanje organizacijom i procesima

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2015. u 09:42
Fotolia

Prilagodba podataka i informacija financijske prirode za menadžere za planiranje i upravljanje organizacijom i procesima

U uvjetima značajnih geopolitičkih, društvenih i gospodarskih previranja jedna od važnih preporuka je raditi na širenju i izoštravanju slike o poziciji i mogućnostima poduzeća na tržištu. Saznanja o tome „gdje se nalazimo“ (analize) u odnosu na „gdje smo bili“ (rezultati prethodnih razdoblja) i „gdje smo se uputili“ (planovi) koja se intenzivno i kvalitetno komuniciraju unutar organizacije, omogućiti će razvoj kreativnosti i time prepoznavanje novih prigoda i najboljih lokacija za unaprijeđenja.

Onima koji u to vjeruju i principijelno primjenjuju koncept  znatno rastu šanse za uspjeh i preživljavanje. Uz emocionalnu i socijalnu inteligenciju, potrebno je još nešto što će poduzetnicima omogućiti da djeluju u pravom smjeru. To je ciklička kombinacija upotrebe znanja i informacija, gdje razvoj kompetencija potiče glad za informacijama, njihovo sve bolje razumijevanje i korištenje.  

U tom kontekstu, menadžersko računovodstvo je posebna disciplina računovodstva koja osigurava informacije financijske prirode prilagođene za menadžere svih razina u svrhu donošenja odluka, osobito pri planiranju, odlukama o ulaganjima, povezivanju portfelja proizvoda i usluga s tržišnim segmentima i nišama, upravljanju financijskim rizicima i likvidnosti.

Predavač: Nikola Nikšić, Konter savjetovanje

Koji su ciljevi seminara?

Tijekom seminara polaznici će se upoznati

  • s tijekom procesa donošenja menadžerskih odluka temeljem relevantnih financijskih informacija,
  • kako se provode diferencijalne (na korist ili štetu) analize,
  • kako se mjeri rizik i vjerojatnost pojedinih odluka i događaja,
  • kako se provode analize osjetljivosti, „ciljaju“ tržište, cijene i „naj“ proizvodi i usluge iz portfelja.

Program seminara

08:45 – 9:00 Registracija sudionika

9:00 – 10:45

  •  uvod (analiza trendova globalne i lokalne ekonomije)
  • interni i eksterni izvori financijskih podataka i informacija
  • materijalni i nematerijalni pokazatelji (terminologija, strutkura, namjena) 

10:45 – 11:00 Pauza

 11:00 – 12:45

  •  pogled na temeljna financijska izvješća „obrnutim“ redosljedom (izvješće o novčanom tijeku – bilanca – račun dobiti i gubitka)

12:45 – 13:30 Pauza

13:30 – 15:30 

  • diferecijalne analize (definiranje inkrementalnih prihoda i rashoda, odluke: „proizvoditi ili kupovati“, kako koristiti kapacitete, organizacija profirnih centara (osnovati ili ugasiti), prodaja ili modernizacija kapaciteta, …)
  • analiza osjetljivosti, analiza vjerojatnosti događaja
  • razmatranje alternativa i kreiranje više scenarija

15:30 – 16:00 Zaključak 

Preuzmite poziv, program i prijavnicu u .pdf formatu.

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije iznosi 1000,00 kn + PDV za prijave do 5. studenoga 2015. Nakon 5. studenoga cijena kotizacije iznosi 1250kn + pdv. Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr ili da ispunite online formu ispod teksta najkasnije do 18. studenoga 2015. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 19. studenoga 2015. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Doznajte više: Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!
Poslovni centar znanja

Tel: + 385 1 6326 000, 6326 085, Mob: + 385 91 6400 832,
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close