INTERNA KOMUNIKACIJA – Važnost komunikacije sa zaposlenicima

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2015. u 11:04
Fotolia

Uspješni lideri znaju da je komunikacija sa zaposlenicima od velike važnosti, što vodi zadovoljstvu, dodatnom angažmanu i produktivnijim zaposlenicima, te boljim financijskim rezultatima organizacije.

Interna komunikacija ili komunikacija sa zaposlenicima često se zapostavlja u odnosu na komunikaciju s nekim drugim, vanjskim javnostima. No, uspješne organizacije i uspješni lideri znaju da su upravo zaposlenici najvažnija javnost, pa je i komunikacija s njima od velike važnosti i nikako ne bi smjela biti zanemarena i zapostavljena. Brojne su znanstvene i konzultantske studije i istraživanja dokazale vezu između kvalitetne komunikacije sa zaposlenicima i poslovnog uspjeha organizacije. Organizacije koje uspješno i učinkovito komuniciraju sa svojim zaposlenicima i s njima razvijaju kvalitetne odnose imaju zadovoljnije, angažiranije i produktivnije zaposlenike, imaju bolju reputaciju i lojalnije kupce i ostvaruju bolje financijske rezultate.

Ako želite čuti nešto više o internoj komunikaciji, aktualnim trendovima i saznati gdje je vaša organizacija u odnosu na najbolje svjetske prakse te naučiti kako učinkovito komunicirati sa zaposlenicima dođite na ovaj seminar.

Seminar će vam dati uvid u  teoretska znanja, recentna istraživanja i dobre tržišne prakse te omogućiti da kroz praktični rad postavite smjernice za unaprjeđenje interne komunikacije u vašoj organizaciji.

Koji su ciljevi seminara?

Osvijestiti važnost interne komunikacije unutar organizacije te upoznati polaznika sa najrelevantnijim istraživanjima i trendovima u internoj komunikaciji te dobrim tržišnim praksama uz praktične savjete za unaprjeđenje interne komunikacije.   

Koje su teme seminara?

  • Definicija interne komunikacije, povijesni razvoj
  • Položaj interne komunikacije u organizaciji
  • Dimenzije interne komunikacije
  • Interna komunikacija i angažiranost zaposlenika
  • Uloga menadžmenta u internoj komunikaciji
  • Aktualni trendovi u svjetskoj i  hrvatskoj praksi
  • Strateški pristup upravljanju internom komunikacijom
  • Primjeri iz prakse
  • Praktičan rad

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen stručnjacima za odnose s javnošću, stručnjacima za ljudske potencijale koji se bave ili tek namjeravaju baviti internom komunikacijom u malim, srednjim i velikim poduzećima kao i drugim menadžerima koji žele unaprijediti svoje znanje o internoj komunikaciji. 

O predavaču:

Anita Klapan, starija savjetnica/partnerica, (Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri d.o.o.) završila je psihologiju kao i specijalistički magisterij u području integriranih marketinških komunikacija na Sveučilištu u Zagrebu. Dodatno se usavršavala u području kognitivno-bihevioralnih terapija i transakcijske analize. Profesionalno iskustvo u komunikacijama stjecala je u nevladinim organizacijama i državnoj upravi, a posljednjih desetak godina radi u agenciji. Kao vanjski  komunikacijski savjetnik radila je s velikim brojem korporativnih klijenata u različitim industrijama, ali je sudjelovala i u mnogim projektima za nevladine organizacije, udruge te državne i druge institucije uključujući projekte Svjetske banke i Europske komisije.

Preuzmite program, poziv i prijavnicu u PDF formatu.

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije iznosi 600 kn + PDV.  Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo Vas da se prijavite popunjavanjem online obrasca ispod teksta ili nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr najkasnije do 27. rujna 2015. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 28. rujna 2015. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Poslovni centar znanja
Tel: + 385 1 6326 085
Mob: + 385 91 6400 832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close