Vodeće svjetsko tehnološko sveučilište, prestižni MIT dolazi u Hrvatsku: Evo što će tu raditi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. studeni 2019. u 09:30
Foto: Getty Images

Program je namijenjen pojedincima koji žele brzo i efikasno savladati sve o poduzetništvu i pokretanju vlastite tvrtke u novom svijetu digitalne ekonomije, ističu.

Vodeće svjetsko tehnološko sveučilište, prestižni Massachusetts Institute of Technology (MIT) dolazi u Hrvatsku gdje će obrazovati stotinjak polaznika o inovativnosti i podzuzetništvu, piše u četvrtak Jutarnji list.

Jedan semestar je naguran u jedan tjedan. Ovo će biti najintenzivnije obrazovno iskustvo vašeg života. Okupit ćete tim, raditi s profesorima i trenerima te u tjedan dana morati pokrenuti tvrtku. Tim je riječima, na službenoj stranici Massachusetts Institute of Technology opisan program školovanja koji na proljeće dolazi u Zagreb, donosi dnevnik.

U suradnji s domaćim učilištem Algebrom, prestižni MIT, vodeće svjetsko tehnološko sveučilište, izabrao je baš Hrvatsku za mjesto provođenja intenzivnog sedmodnevnog obrazovnog programa o inovativnosti i poduzetništvu – MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp. I to prvi put u Europi.

"Hrvatska je spremna postati novo igralište za inovacije, za velika, ali i za mala gospodarstva", ističe MIT. Budući da će u siječnju 2020., kažu, Hrvatska šest mjeseci predsjedati Europskom unijom, fokus hrvatskih dužnosnika, tijekom tog razdoblja, morat će biti na rješavanju problema stručnosti, prekvalifikacije, digitalnog poduzetništva, inovacija i prijenosa znanja.

Program je namijenjen pojedincima koji žele brzo i efikasno savladati sve o poduzetništvu i pokretanju vlastite tvrtke u novom svijetu digitalne ekonomije, ističu.

Najviše će koristiti mladim poduzetnicima, onima koji traže promjenu karijere, onima koji žele pokrenuti svoj startup, studentima diplomskog studija i istraživačima, vlasnicima obiteljskih obrta, voditeljima nevladinih udruga, profesorima, nastavnicima, odvjetnicima i liječnicima, donosi Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close