Veterani biznisa mentorirat će mlađe poduzetnike

Autor: Marija Brnić , 17. listopad 2022. u 13:59
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pilot faza projekta započela je u pandemiji, a sustav je, ističu u HUP-u, unaprijeđen i omogućuje mentorsku podršku u cijeloj Hrvatskoj.

Pero Vidović, direktor tvrtke Ambijenti i Porin Dedić, osnivač tvrtke Division OOH među prvima su ušli u program mentorstva za poduzetnike, kojeg su u petak članovima predstavili HUP – Udruga malih i srednjih poduzetnika i partneri u projektu Klub poduzetnika seniora SENTOR i CEPOR.

”Poduzetnici se najviše vole obratiti drugim poduzetnicima, jer najviše vjeruju ljudima koji imaju iskustvo u praksi”, istaknuo Boris Popović iz tvrtke Alarm automatika, jedan od mentora u programu. Uz Popovića, pomoć im je pružila i mentorica Blaženka Urbanke iz tvrtke HSM informatika. HUP je, po riječima glavne direktorice Irene Weber, prepoznao projekt zbog važnosti da poduzetnici imaju mjesto gdje mogu pronaći korisne savjete i pomoć, posebice kad se suoče s izazovima i nedoumicama u poslovanju. Klub poduzetnika seniora SENTOR nastoji okupiti iskusne, uglavnom umirovljene poduzetnike koji su voljni pružiti pomoć i savjete drugim poduzetnicima, a partnera i uzor u tomu je pronašao u nizozemskom udruženju Soundboard, koji egzistira već više od četiri desetljeća i okuplja više od 300 mentora. Pilot faza projekta započela je u pandemiji, a sustav je, ističu u HUP-u, unaprijeđen i omogućuje mentorsku podršku u cijeloj Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close