U Šibeniku održan sajam EU fondova

Autor: Promo , 09. listopad 2019. u 15:15
Foto: Press

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ovoga je puta organiziralo događanje edukativno-zabavnog karaktera – „Sajam EU fondova“, s ciljem da šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, prikupe informacije o mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Sajam EU fondova održao se u nedjelju, 6. listopada 2019. od 10 do 14 sati u Šibeniku na Trgu Pavla Šubića 1, a izlagače su obišli ministar regionalnoga razvoja Marko Pavić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci upoznali poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova te saznali više o uspješno provedenim projektima na području Šibensko-kninske i okolinih županija. U sklopu događanja bio je pripremljen i atraktivni zabavno-edukativni program za najmlađe, prigodni gastro show uz degustacijsku podjelu jela te nastupi etno udruge „Petrovo polje“ i kulturno umjetničkog društva „Koledišće“.

Na Sajmu su se predstavili LAG More, Udruga Argonauta, Memorijalni centar Faust Vrančić, Nacionalni park Krka, OPG-ovi Čorić, Jurić i Fržop, ribarska zadruga Adria, udruge ZvoniMir i Prospero te udruga Mladi u EU, a pridružio nam se i Grad Knin kao jedan od mnogobrojnih izlagača. Svi su izlagači dobili mogućnost predstaviti uspješne projekte provedene kroz fondove Europske unije te mnogobrojnim posjetiteljima pružiti iskustva i informacije iz prve ruke. Također, osim predstavnika tijela u sustavu sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova te predstavnika lokalne i regionalne samouprave, Sajam su svojim sudjelovanjem obogatili i predstavnici oznake Hrvatskog otočnog proizvoda.

Ovo događanje informativno-zabavnog karaktera namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata, što će doprinijeti poticanju konkurentnosti, stvaranju novih radnih mjesta, smanjenja nejednakosti i jačanja regionalnoga razvoja te unaprjeđenja kvalitete života građana na svim područjima Republike Hrvatske.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008.

New Report

Close