FOTO: ‘Superherojske’ pločice tražene diljem Europe

Autor: Marta Duić , 06. studeni 2017. u 13:47
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tvrtka Mio Bio posluje sa 60-ak kupaca u Hrvatskoj. Dizajn pakiranja energetskih pločica je i nagrađivan.

Kada je Tijana Božović Galjanić u srpnju 2016. pokrenula u Opatiji tvrtku MioBio i stvorila brend energetskih pločica Superheraw cilj joj je bio pružiti tržištu kvalitetne ekološke proizvode bez  dodanih šećera, aditiva i umjetnih bojila.

Danas posluje sa 60-ak kupaca u zemlji i inozemstvu, a za ambalažu Superherawa koju je osmislila Veronika Uravić Čolak iz Reedesign studija osvojili su prestižnu nagradu u svijetu dizajna, Red Dot Communication Design 2017. 

Novi okusi 
Tijana Božović Galjanić otkriva kako uskoro izlazi novi okus energetske pločice, a do kraja godine ih namjeravaju plasirati još te planiraju širenje na domaćem i inozemnom tržištu. "U planu je plasiranje potpuno nove kategorije proizvoda koja nije zastupljena na domaćem tržištu", objašnjava Galjanić Božović. Većinu sirovina za energetske pločice uvoze iz Nizozemske, vaniliju s Madagaskara, a cijene sirovine stalno se mijenjaju jer je riječ o burzovnoj robi.

Primjerice, cijena za brazilski orah skočila čak 2,5 puta, a vlada i opća nestašica vanilije pa je cijena narasla čak deset puta. Iako je njena prvotna ideja bila da što više sirovina kupuju od domaćih proizvođača, oni joj ne mogu osigurati dovoljne količine kroz cijelu godinu.

Nema dodanih šećera
"Naše energetske pločice su ručno proizvedene od suhog voća, arašida, sjemenki i začina iz ekološkog uzgoja. Nemaju dodanih šećera, umjetnih zaslađivača, konzervansa, GMO, žitarica, ne sadrže gluten i mliječne proizvode pa su pogodne za vegane i osobe netolerantne na laktozu ili gluten. Veliku pažnju posvetili smo pakiranju koje nije samo atraktivno već i higijensko budući da se unutar kutijice nalazi vrećica koju otvara krajnji potrošač", tvrdi Galjanić Božović.

Superheraw proizvodi prisutni su u specijaliziranim trgovinama zdrave hrane poput Bio&Bio trgovina, suvenir shopovima, ljekarnama i sportskim centrima te na webshopovima fitness.com.hr, fino.hr, uberiovo.hr. "Ovog ljeta smo započeli s izvozom u Finsku, a nedavno su pločice krenule za Njemačku, Englesku i Sloveniju", pohvalila se Galjanić Božović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bož’ sačuvaj dati 2 € za 1 prutić od 45 grama (izvor uberiovo.hr).

New Report

Close