Regionalna konferencija Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke

Autor: Objava za medije , 11. listopad 2018. u 10:16
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Regionalna konferencija Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke održat će se 17. listopada 2018. u dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku (Strossmayerova ulica 1) u Rijeci.

U suradnji s Primorsko-goranskom županijom održat će se Regionalna konferencija gdje će svi prisutni imati priliku sudjelovati na panel diskusiji na kojoj se očekuju gostovanja župana Primorsko-goranske županije, g. Zlatka Komadine i gostovanja župana prijateljskih županija te zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke, g. Marka Filipovića. Na panel diskusiji će se raspravljati o temama povlačenja sredstava europskih fondova u svrhu razvoja lokalnog poduzetništva, promocije regionalnih gospodarskih i turističkih potencijala i posebnosti te potrebama jačanja fiskalnih kapaciteta i širenja područja odgovornosti regionalnih samouprava.

Nastavno na panel diskusiju, održat će se tribina koja će se baviti tematikom razvoja i stimuliranja gospodarstva i poduzetništva kroz mjere i subvencije EU-a, državnih i regionalnih samouprava te će se fokusirati na najrazličitija pitanja i probleme s kojima se svakodnevno susreću poduzetnici, ali i lokalne i regionalne samouprave kojima je u cilju kroz povlačenje sredstva  EU fondova omogućiti brži i jači razvoj gospodarstva i poduzetništva.

Cilj tribine je potaknuti dijalog oko problematike povlačenja sredstava EU fondova i realizacije projekata te ponuditi odgovore i rješenja kroz konkretna iskustva sudionika tribine.

Nastavno na panel diskusiju i tribinu održat će se i dvije besplatne edukacije od kojih će prvu, pod nazivom „Kreditni programi i mjere za povećanje investicijske aktivnosti“, održati Vesna Bartolović Stančić, voditelj Područnog ureda u HBOR-u za Primorje i Gorski kotar. Prva edukacija će se bazirati na stjecanju specifičnih znanja iz područja informiranja i savjetovanja poduzetnika u određivanju poduzetničke namjere i pripremi kreditne dokumentacije prema uvjetima programa za malo i srednje poduzetništvo.

Na drugoj edukaciji  "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj" će se predstaviti aktualni natječaji među kojima su: natječaj za mlade poljoprivrednike (mjera 6.1.); natječaj za pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima (mjera 6.2.); natječaj za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava (mjera 6.3.); natječaj za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima (mjera 6.4.); natječaj za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava (mjera 4.1.1.); natječaj za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš (mjera 4.1.2.). Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika. Radionicu će voditi Goran Zečić iz tvrtke CORE Consulting.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program konferencije pogledajte ovdje.

Sudjelovanje na edukacijama besplatno je uz prethodnu prijavu:

Fill out my online form.

var zmnyc3q1pine67;(function(d, t) {
var s = d.createElement(t), options = {
‘userName’:’24sata’,
‘formHash’:’zmnyc3q1pine67′,
‘autoResize’:true,
‘height’:’878′,
‘async’:true,
‘host’:’wufoo.com’,
‘header’:’show’,
‘ssl’:true};
s.src = (‘https:’ == d.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) + ‘www.wufoo.com/scripts/embed/form.js’;
s.onload = s.onreadystatechange = function() {
var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != ‘complete’) if (rs != ‘loaded’) return;
try { zmnyc3q1pine67 = new WufooForm();zmnyc3q1pine67.initialize(options);zmnyc3q1pine67.display(); } catch (e) {}};
var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr);
})(document, ‘script’);

Komentirajte prvi

New Report

Close