Privatnik u obrazovanju, i uspješan, u nas je vrlina

Autor: Marija Crnjak , 13. lipanj 2021. u 22:00
Jung Jin Seo, šef Celltriona ovogodišnji je EY Svjetski poduzetnik godine/PD

Jung Jin je prestižnu titulu osvojio u konkurenciji 45 nacionalnih pobjednika iz 38 zemalja svijeta među kojima su bili i hrvatski predstavnici – Hrvoje Josip Balen, Mislav Balković i Tomislav Dominković.

Jung Jin Seo, osnivač i vlasnik južnokorejske biofarmaceutske tvrtke Celltrion, novi je EY Svjetski poduzetnik godine.

Jung Jin je prestižnu titulu osvojio u konkurenciji 45 nacionalnih pobjednika iz 38 zemalja svijeta među kojima su bili i hrvatski predstavnici – Hrvoje Josip Balen, Mislav Balković i Tomislav Dominković, čelni ljudi tvrtke Algebra, nakon osvajanja nagrade hrvatskog EY Poduzetnika godine u studenom lani.

O snazi i značaju poduzetnika koji su ove godine sudjelovali u svjetskom izboru govore i njihovi kombinirani prihodi od 20,2 milijarde dolara te 148.950 zaposlenih u njihovim tvrtkama. Drugu godinu zaredom završnica svjetskog programa nagrađivanja poduzetnika održana je online i putem prijenosa na globalnom TV kanalu CNBC, a hrvatski predstavnici u program su se uključili izravno iz Zagreba.

“Nominacija, a zatim i pobjeda u nacionalnom programu doprinijele su afirmaciji obrazovanja kao djelatnosti u kojoj se može biti poduzetan. Obrazovanje se kod nas još uvijek smatra državnim poslom jer je više od 90% obrazovanja državno pa je biti privatnik u obrazovanju samo po sebi neobično, a zatim još biti poduzetan i uspješan je dodatno zanimljivo. Nagrada EY Poduzetnik godine potvrdila je da netko taj naš trud, ideju i uspjeh vidi, vrednuje i promiče”, rekao je Balković iz Algebre.

Komentirajte prvi

New Report

Close