Pomoći da inovacije iz tehničke kulture mogu doći do investitora

Autor: Ivan Tominac , 11. rujan 2019. u 22:00
Rimac: Zajedno možemo učiniti iskorak u procesu od ideje do realizacije/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Poduzetnik Mate Rimac ušao u NO HZTK-a.

Novi član Hrvatske zajednice tehničke kulture je inovator i poduzetnik Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila, a u krovnoj organizaciji tehničke kulture obnašat će funkciju člana Nadzornog odbora.

Tako će svojim iskustvima i znanjem podržati rad Ivana Vlainića, predsjednika HZTK-a i osobe koja je prva, još 2006. kao njegov mentor na državnom natjecanju inovacija prepoznala Rimčev potencijal, ali i unaprijediti procese potrebne u realizaciji projekata.

 

13 godina

prošlo otkad je Rimac pobijedio na državnom natjecanju iz inovacija, vodio ga je Vlainić

"Osobno se stavljam na raspolaganje kao savjetnik i onaj koji ima iskustva iz realnog života. Siguran sam da zajedno možemo učiniti velik iskorak i ljudima pomoći u cjelokupnom složenom procesu od gole ideje do realizacije projekta. Vrijedna ideja ima smisla samo ako se od nje stvori dodana vrijednost i proizvod koji će otvoriti i nova radna mjesta. Na taj način inovacija može znatno pomoći gospodarstvu i  podizanju standarda ljudi", rekao je Mate Rimac, objašnjavajući kako je Zajednica tehničke kulture u posljednje četiri godine dala vjetar u leđa mnogim mladim ljudima u razvoju njihove ideje, a kako on dodatno želi pomoći da od tehničke kreacije imaju autori i cijelo društvo.   

 Prema Vlainićevim riječima, Rimac će pomoći u izradi novih programa i projekata koji će kvalitetu obrazovanja djece i mladih te cjeloživotnog učenja podići na još veći nivo, a imat će ulogu i u otkrivanju novih talenata. "Kako bi se ideja realizirala u nešto ostvarivo potrebno je i deset godina predanoga rada. Svojim savjetima mogu pomoći u tome da inovativna rješenja iz svih područja tehničke kulture uspiju doći do toliko potrebnog investitora'', dodao je Rimac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close