Pčelinji proizvodi poznati su kroz povijest kao blagotvorni, uglavnom med i propolis, a u novije vrijeme sve više napreduju i tehnologije korištenja pčelinjeg otrova u kozmetici i farmaciji. Po kvantiteti Hrvatska ne može konkurirati najvećim pčelarskim zemljama, ali kvalitetom, znanjem i tehnologijom itekako može.
Tvrtko Matijević još je kao student razvio najnapredniju tehnologiju izvlačenja pčelinjeg otrova. O kakvom se potencijalu radi govori i činjenica da u našoj zemlji egzistira oko 13.000, uglavnom manjih i hobističkih, pčelara i koji “biznis” uglavnom baziraju na medu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu