Neovisni mali pivari rastu i pokazuju svoju kvalitetu

Autor: Darko Bičak , 21. ožujak 2018. u 21:59
Krešo Marić na čelu Grupacije/Damir Špehar/PIXSELL

Nova grupacija unutar HGK štitit će interes malih, craft proizvođača i jačati im položaj.

Male pivovare, od kojih su mnoge specijalizirane za craft pivo, sve su ozbiljniji igrači na hrvatskom pivarskom tržištu te je jučer završen proces stvaranja njihove udruge u sklopu Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Da se stvari definitivno mijenjaju pokazuje i prekjučerašnja vijest da je jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u Hrvatskoj, INmusic u Zagrebu, raskinuo petogodišnju suradnju sa Zagrebačkom pivovarom i njihovim Ožujskim pivom te za novog partnera uzeo malu pivovaru Craft's iz Dugog Sela kod Zagreba. 

Novoosnovana Grupacija malih nezavisnih pivovara će djelovati unutar Udruženja proizvođača piva, slada i hmelja HGK, koja postoji  27 godina, no uglavnom su joj u fokusu bili najveći igrači na tržištu. Na čelu Grupacije je Krešo Marić, voditelj proizvodnje Pivovare Daruvar, a zamjenici su Nensi Vojsković Mijatović, direktorica proizvodnje i kvalitete Istarske pivovare iz Buzeta te Davor Simičić, direktor i suvlasnik pivovare Varionica Zagreb. 

"Osnovni makroekonomski pokazatelji tržišta piva i rastući trendovi aktivnih pivovara te njihov socioekonomski doprinos gospodarstvu dokaz su da je industrija piva u EU i Hrvatskoj stabilna, jaka i prosperitetna industrija koja pruža siguran temelj za daljnji razvoj pivarstva i povezanih djelatnosti", istaknuo Marić, dodavši da im je cilj zaštita interesa malih pivara te promoviranje tradicionalne, zanatske proizvodnje, podizanje svijesti potrošača o raznovrsnosti piva i podizanje imidža kategorije piva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close