Naše tvrtke žele kročiti na rusko tržište, sve ih je više

Autor: Sergej Novosel Vučković , 06. lipanj 2019. u 22:00
Čelnik HGK Burilović i ministar gospodarstva Horvat s dijelom izaslanstva na forumu SPIEF/HGK

Raste ekonomska suradnja dviju zemalja, dolazi sve više ruskih turista…

Bilježimo rast ekonomske suradnje s Rusijom, posjećuje nas sve više ruskih turista, a prema iskustvima predstavništva HGK u Moskvi, sve više hrvatskih poduzetnika traži prilike na ovom velikom tržištu", poručio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović iz Sankt Peterburga, gdje HGK i državno izaslanstvo predvođeno ministrom gospodarstva Darkom Horvatom sudjeluje na Međunarodnom gospodarskom forumu SPIEF još danas.

Skup slovi kao jedna od najvećih svjetskih pozornica za susrete poslovnjaka s interesom poslovanja u Rusiji i tržištima u razvoju.

Burilović je uime HGK održao sastanak s ministrom Vlade Moskve Sergejem Čerjominom, o mogućoj gospodarskoj suradnji i organizaciji foruma hrvatskih i moskovskih kompanija 1. srpnja, kad su u Zagrebu Dani Moskve.

Robna razmjena Hrvatske i Rusije je oko tri milijarde dolara, ali je cilj da dosegne pa i prestigne nekadašnjih 3,4 milijarde. Neke od naših tvrtki su veliki izvoznici u tu zemlju, poput AD Plastika i Belupa, koji je ovih dana od udruženja Hrvatski izvoznici nagrađen za lanjski najbolji izvoz u Rusku Federaciju.

Da je peterburški forum mjesto na kojem se mora biti svjedoči i to da je gost i predsjednik NR Kine Xi Jinping, a o trendovima u međunarodnoj ekonomiji, ljudskom razvoju, okolišu i trgovini, postignućima u tehnologiji, te doprinosu kulture gopsodarskom razvoju raspravlja više od 5000 predstavnika političkih i poslovnih krugova, znanstvenika, javnosti i medija iz cijelog svijeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close