Na raspolaganju 3,5 milijardi kuna: Krešimir Ivančić najavio jednostavnije korištenje Programa ruralnog razvoja

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 07. veljača 2017. u 14:19
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Set do sada provedenih promjena, ali i onih koje će tek uslijediti, predstavio je Krešimir Ivančić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

U procesu osnaživanja hrvatskog poljoprivrednog sektora veliku ulogu ima i Program ruralnoj razvoja čije se korištenje nastoji pojednostaviti kako bi se na apliciranje privukao što veći broj korisnika. Set do sada provedenih promjena, ali i onih koje će tek uslijediti, predstavio je Krešimir Ivančić, pomoćnik ministra poljoprivrede. Iako bi 2017. mogla biti godina izazova, Hrvatska na raspolaganju ima 3,5 milijardi kuna do kojih će biti lakše doći nakon pojednostavljenja snalaženja među dostupnim informacijama i načinima apliciranja na natječaje.

„Do ožujka se očekuje uvođenje jednostavnijeg pretraživanja i kalkulatora za izračun broja bodova prema kriterijima odabira. Tu je i pojednostavljivanje inicijalnog zahtjeva za dodjeljivanje potpore uz minimalnu dokumentaciju i jasno razlučivanje dokumentacije za kontrolu prihvatljivosti korisnika, projekta i troškova“, pojasnio je Ivančić. Usto, od početka veljače na mrežnim stranicama ruralnirazvoj.hr postoji i Plan objave natječaja za 2017. godinu koji se može pretraživati po kategorijama otvoreni i zatvoreni natječaji te popisi natječaja s aktualnim statusom. Nakon izmjena Zakona o poljoprivredi uslijedit će i izrada jedinstvenog Pravilnika za provedbu (većine) mjera Programa ruralnog razvoja, kao i izrada uputa za prijavitelje uz pojedini natječaj.

Komentirajte prvi

New Report

Close