Ljetni mjeseci idealni su za uživanje, a vrhunski pjenušac samo je jedan od simbola profinjenog gastro ukusa. S nestrpljenjem smo dočekali Korta Katarina Sabion berbe 2015. Ovaj elegantan pjenušac proizveden je klasičnom šampanjskom metodom od dalmatinske sorte bijelog grožđa – Rukatac, koja je još poznata pod nazivom Maraština. Pjenušac Korta Katarina Sabion 2015 izvrstan je kao aperitiv, a sjajno se sljubljuje i uz kamenice.
Govoreći o pjenušcu Korta Katarina Sabion 2015, enologinja Nika Silić Maroević ističe: „Sabion je napokon došao kući; jer je izvorna ideja novog proizvoda bio pjenušac od Rukatca, a silom (ne)prilika u 2014. godini odlučeno je da se bazno vino napravi od Pošipa. Sabion je također i skraćena verzija riječi Sabiocello – Pelješac, te je Rukatac logičan izbor za ovo vino. Sabion 2015 ima posebnu notu svježine i voćnosti. Dugo dozrijevanje na kvascu (još uvijek vrlo precizno i odmjereno po potrebama prodaje degoržiran) daje mu snagu i slojevitost i ljepotu u svakom novom danu dozrijevanja“.