Konferencija “Nacionalni inovacijski sustav – rješenja za globalne izazove”

Autor: Objava za medije , 25. rujan 2020. u 10:24
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske poziva na međunarodnu konferenciju na visokoj razini, koja će se održati 28. rujna 2020., s početkom u 10.00 sati, u Smaragdnoj dvorani Esplanade Zagreb hotela, na adresi Mihanovićeva 1, Zagreb.

Glavni cilj konferencije je promovirati važnost suradnje poslovnog sektora, znanstveno-istraživačke zajednice i tijela javne vlasti te istaknuti važnost rada na dugoročno održivom nacionalnom inovacijskom sustavu kako bismo zajedničkim snagama i partnerskim projektima mogli dati učinkovit i djelotvoran odgovor na globalne izazove, unaprijediti konkurentnost gospodarstva te osigurati društveni napredak i bolju budućnost.

Konferenciju podržavaju i na njoj sudjeluju ministar gospodarstva i održivog razvoja g. Tomislav Ćorić, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatska gospodarska komora, kao i mnogi drugi uvaženi predstavnici poslovne, znanstveno-istraživačke zajednice i medija.

Zašto sudjelovati?
Za sudionike konferencije to je prilika na jednom mjestu poslušati predstavljanje novih trendova koji utječu na tržište, mogućnosti za stjecanje konkurentskih prednosti i investiranje u rastuće tehnologije i područja tijekom promjenjivih vremena, kao i za stjecanje uvida za stvaranje odgovarajućih strategija za izlazak na tržište i bržu reakciju u vremenima ekonomske nesigurnosti uzrokovane prije svega pandemijom korona virusa.
Sudionicima je ovo prilika i za dobivanje jedinstvenog uvida u perspektivu za suradnju u području istraživanja i inovacija kroz program Obzor Europa.

Osim predavanja domaćih i stranih eminentnih stručnjaka, predstavnika poslovnog, znanstveno-istraživačkog i javnog sektora, koji čine tzv. model trostruke uzvojnice, na konferenciji će biti održana i panel rasprava pod nazivom Tematska inovacijska vijeća jučer, danas i sutra uz sudjelovanje predsjednika vijeća iz tematskih područja zdravlja i kvalitete života, prometa i mobilnosti, energije i održivog okoliša, sigurnosti i hrane i bioekonomije.

Kome je konferencija namijenjena?
Konferencija je primarno namijenjena poduzetnicima zainteresiranima za aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija, kao i njihovim potencijalnim partnerima iz znanstveno-istraživačke zajednice, ali i zainteresiranoj javnosti.

Konferencija će se uživo prenositi i putem video streama kojem je moguće pristupiti putem web stranice: https://conference.cronis.eu/

Komentari (1)
Pogledajte sve

Govornik je pretili bezveznjak-ministar?

New Report

Close