Hrvatski proizvođač spužvica izvozi i u Peru

Autor: Darko Bičak , 21. travanj 2015. u 22:00
Marijan Pejić, vlasnik i direktor Rekord-tima u svojem pogonu u Oriovcu/Ivica Galović/PIXELL

Tvrtka iz okolice Slavonskog Broda je lider u proizvodnji spužvi za kućanstvo s kojima opskrbljuje čitavu regiju.

Tvrtka Rekord-tim iz Oriovca kod Slavonskog Broda je prvi i najveći hrvatski proizvođač spužvi za kućanstvo koja ove godine slavi 40 godina djelovanja.

Vlasnik tvrtke Marko Pejić najavljuju da će povodom obljetnice pokrenuti humanitarnu akciju u kojoj će 50 lipa od svakog prodanog primjerka njihova proizvoda ići za SOS dječje selo.

 

180raznih

artikala proizvodi se u pogonu Rekord-tima

 

Obiteljski biznis
Tvrtka godišnje ostvari promet veći od 20 milijuna kuna, a očekivanja za ovu godinu su vrlo optimistična. Na 6000 četvornih metara poslovnog prostora, ova obiteljska tvrtka u kojoj su zaposlene i kćeri Tatjana i Marina, sin Željko i njihovi supružnici, razvila je tri proizvodna programa s trenutnimi asortimanom od 180 artikla koje operacionalizira 50 zaposlenih radnika. Osnovni su proizvodi, s kojima je Marko Pejić još davne 1975. godine krenuo u dvorišnoj proizvodnji sa suprugom Ivankom, spužve za kućanstvo, krpe za čišćenje, žice, brisači podova, ležaljke za plažu, sjedalice, stolnjaci.

Tvrtka je do 1993. poslovala kao mali obrt, a onda je prerasla svoje okvire te promijenila organizacijsku strukturu. "Za tržišnu ekonomiju smo se dugo pripremali i stvarali pretpostavke. Opstajemo, premda nije lako. Danas morate imati dobar i jeftin proizvod ili onaj koji nitko nema. Klima za gospodarstvo baš nije povoljna i da sada krećem, teško bih se odlučio biti poduzetnik. Česti su problemi oko naplate, a tu je i neusklađenost zakona, česte promjene regulative koje stalno zbunjuju poduzetnike", ističe Marko Pejić.

Tvrtka je već godinama orijentirana i na izvoz, a glavna tržišta su im zemlje bivše Jugoslavije, ali i Švicarska, Italjia, Austrija te Kuvajt, Tunis, a imali su pošiljčku čak i za daleki Peru. Za posao u Južnoj Americi Pejić kaže da je bio sasvi slučajan jer ih je partner pronašao na internetu, a kako je bio zadovoljan cijenom, kvalitetom i uzorcima, sklopljen je posao. Kako bi odgovorili na brze narudžbe, u Rekord-timu imaju uvijek značajne zalihe sirovina koje nabavljaju uglavnom iz Španjolske, Francuske, Italije te iz Kine. Naravno, dio sirovina dolazi i od hrvatskih dobavljača. 

Ime tvrtke
Da se radi o obiteljskoj tvrtki označuje i samo ime tvrtke Rekord-tim. Naime, kako pojašnjava Pejić, "tim" je izvedenica od slova kćeri Tatjane, supruge Ivanke te samog osnivača Marka. A riječ "rekord" označava intenciju osnivača da bude lider u svojoj branši.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Za pohvalu! Puno sreće!

Respekt!

[emo_palacg]

New Report

Close