Hrvatski državljanin prevario tisuće srpskih poduzetnika

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2020. u 10:19
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

U pitanju je dovođenje u zabludu privrednih subjekata.

Pisma i uplatnice koje ovih dana stižu na adrese mnogih tvrtki po Srbiji, a u kojima se traži uplata za izvjesni privredni registar i do 15.000 dinara, šalje poduzeće iza koga stoji izvjesni Kristijan Grubišić, javlja b92.

Prema službenim podacima APR, Grubišić je jedini osnivač firme “Digitalna platforma”, koja upravlja internet-stranicom www.privredni-registar.rs, a čiji je naziv gotovo identičan Agenciji za privredni registar.

U Agenciji za privredne registre kažu za “Blic” da je u pitanju tvrtka koja je i prošle godine na isti način mnoge privrednike dovodila u zabludu, uzimajući im novac, kao i da sada to isto rade, ali pod drugim nazivom.

Tvrtku “Digitalna platforma” Grubišić je registrirao u veljači ove godine u Novom Beogradu sa kapitalom od 1.000 dinara. Za djelatnost tvrke je naveo istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

U pitanju je dovođenje u zabludu privrednih subjekata da dopise upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR, zbog čega su se u ranijem periodu više puta obraćali MUP-u i Tužilaštvu, piše b92.

Komentirajte prvi

New Report

Close