GALERIJA: Pogledajte kako je bilo na Poslovnom uzletu u Puli

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2015. u 15:18
Foto: Duško Marušić / Pixsell

“Ovakvi stručni skupovi i edukacije su neophodni za povećanje kompetitivnosti našeg gospodarstva“.

"Ovakvi stručni skupovi i edukacije su neophodni za povećanje kompetitivnosti našeg gospodarstva“, kazao je na Poslovnom uzletu u Puli župan Istarske županije Valter Flego podsjetivši da Istarska županije često organizira različite edukacije za poduzetnike. 

Nadovezujući se na riječi Mislava Šimatovića, glavnog urednika Poslovnog dnevnika koji je rekao da mali i srednji poduzetnici predstavljaju kapilarni sustav hrvatskog gospodarstva, Flego je izjavio da mali i srednji poduzetnici čine gotovo 99 posto gospodarstva Istarske županije.

Na panelu „Od ideje do uspješnog biznisa, dobri primjeri iz prakse“, pokušalo se analizirati s kakvim preprekama se poduzetnici susreću kada žele operacionalizirati svoju ideju.

Ministar zaštite i prirode Mihael Zmajlović izjavio je prilikom intervjua pred brojnom publikom dvorane pulskog Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ koji se održao u sklopu manifestacije Poslovni uzlet u organizaciji Poslovnog dnevnika, da istraživanja Ministarstva pokazuju da građani nisu problem u odvojenom prikupljanju otpada, nego čelnici lokalnih vlasti od kojih neki svojim građanima ne pružaju dovoljno informacija.

Poduzetnici i obrtnici u Puli su imali prilike sudjelovati i u besplatnim edukacijama, evo njihovih dojmova:

Sve što nam je izgledalo izgleda samorazumljivo, nakon predavanja više i nije. Pogotovo naš odnos s bankama. Ja imam prijateljski odnos s bankarom  nakon toliko godina suradnje. Sad vidim da se tako ne bih mogla ponašati kada bih išla u neku drugu banku. Vidim da to ne bi bio tako prijateljski odnos u nekoj drugoj banci.

Maria Gracia Baćac, M-G Express

Naučio sam da se neke stvari mogu i moraju gledati iz nekog drugog kuta, a ne isključivo iz našeg kao klijenata. Naučio sam na koji način sada promijeniti pristup izvorima financiranja i kako razložiti svoju ideju da postane prihvatljivija. 

Elvis Laković, Tripoli

Došli smo vidjeti i naučiti nešto o mogućnosti iskorištavanja poljoprivrednog zemljišta za turističku djelatnost, prije svega za otvaranje kampova. Jasno mi je da je najveći problem u turizmu nedostatak edukacije i financiranja. Stoga sam posebno zainteresiran za predavanje HBOR-a o tome kako doći do novca iz EU-a za ruralni razvoj.

Aleksandar Tirić, Udruga ruralnih kamper odmorišta

Dolazim iz turističke tvrtke, a došao sam na ovu edukaciju da bih vidio kakve su mogućnosti da neke svoje buduće projekte sufinanciram novcem iz europskih fondova. Bio sam na predavanju HBOR-a o povlačenju novca iz EU fondova kao i onom u kojem nam se predstavio način na koji komunicirati s bankama. 

Ivica Milić, Vala

Komentirajte prvi

New Report

Close