Čovjek koji je otkrio 1400 planeta stiže na Digital Takeover!

Autor: Promo , 23. siječanj 2020. u 10:35
Foto: Promo

Jedan od vodećih astronoma Korado Korlević zagovornik je društvenih promjena, a viđenje svijeta u 21. st. prezentirat će na Digital Takeoveru u organizaciji 24sata uz glavnog sponzora Hrvatskog Telekoma.

U ožujku prošle godine zvjezdarnica Višnjan postala je vodeća na svijetu po praćenju asteroida, u čemu je pretekla i NASA-u, a na toj čelnoj poziciji nastavili su biti i u siječnju ove godine. Za takav svjetski uspjeh zaslužan je njezin dugogodišnji voditelj Korado Korlević, jedan od najvažnijih hrvatskih astronoma, višestruko nagrađivani znanstvenik, predavač, istraživač i futurolog čiji se stručni radovi ne baziraju samo na astronomiji, već i na brojnim izazovima s kojima se svijet susreće na putu u budućnost.

Snažan utjecaj novih tehnologija i izazovi koje će obilježiti 21. stoljeće

Korlević je cijelu svoju karijeru posvetio praćenju svemira i promjenama u čovječanstvu, a na nadolazećem Digital Takeoveru 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu održat će atraktivno predavanje na temu novih tehnologija i izazova koje će obilježiti 21. stoljeće te temeljnih pitanja koja se postavljaju pred čovječanstvo u ovim disruptivnim vremenima. Korlević se u svom znanstvenom radu često pita je li čovječanstvo spremno za nove izazove, a u jednom od svojih izlaganja naglasio je kako znanstveni i tehnološki napredak snažno utječe na svijet koji prolazi kroz velike promjene i tjera nas na aktivno promišljanje o razvoju društva. Upravo će, tvrdi Korelvić, ta sposobnost stalne promjene i prilagodbe novim uvjetima rada biti imperativ za tražitelje poslova u budućnosti. Jedan je od najvećih zagovornika temeljnih društvenih promjena kako u Hrvatskoj tako i šire, a njegov edukativni rad snažno je usmjeren i na obrazovni sustav te odgoj novih generacija kao glavnog nositelja budućnosti.

Ovaj nagrađivani astronom od 1993. godine radi kao voditelj edukacijskih i znanstvenih aktivnosti pri Zvjezdarnici Višnjan, a uz pedagoški rad, objavio je i brojne znanstveno-popularne radove u zemlji i inozemstvu. Otkrio je u svojoj karijeri više od 1400 malih planeta, odnosno asteroida, a sudjelovao je i otkrivanju dvaju kometa. Nagrađen je godišnjom nagradom Ivan Filipović 2002. za područje znanstvenog i stručnog rada, a zahvaljujući njemu zvjezdarnica Višnjan prošle je godine dobila stipendiju američke organzacije The Planetary Society u iznosu od 10.825 dolara za unapređenje zrcala teleskopa zvjezdarnice i za kupnju druge opreme kojom će biti moguće promatrati i pratiti mnogo tamnije objekte u svemiru.

Korlević se uz aktivno vođenje zvjezdarnice bavi i astronomskom edukacijom i promicanjem astronomije i znanosti znanstveno-popularnim predavanjima, izradom astronomskih instrumenata, meteorima i meteoritima, razvojem metoda kreativnog mišljenja i njihovom primjenom u edukaciji te projektima zaštite prirode i baštine. Član je mnogih međunarodnih strukovnih organizacija, počasni je član četiriju udruga, a za zasluge na području astronomije i edukacije Komisija za imenovanje Međunarodne astronomske unije jedno je od nebeskih tijela između Marsa i Jupitera nazvala Korado. Korlević je bio jedan od voditelja Prve međunarodne ekspedicije na područje tunguske eksplozije u Sibiru 1990.

Regionalni i globalni predavači inovacija i transformacija svih industrija

Ove godine Digital Takover okuplja neke od najvećih svjetskih i domaćih sutračnjaka i predavača pa tako uz Korada Korlevića treba spomenuti još dvojicu keynote speakera, Marca Randolpha, suosnivača globalnog diva Netflix te nagrađivanog hrvatskog izumitelja i poduzetnika Matu Rimca. Tu je i mladi uspješni startupovac Ivan Mrvoš, digitalni genije iz LEGO svijeta Lars Silberbauer, svjetska food futuristica Dr. Morgaine Gaye, predsjednica organizacije Blockchain Alliance Europe Tanja Bivic Plankar, ali i razni državnici, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti i marketinški stručnjaci.

Jedinstveni događaj takve vrste u Hrvatskoj ove se godine prostire na čak 7000 četvornih metara. Tematski on nadilazi digitalnu komunikaciju i predstavlja budućnost koja će oblikovati biznis iz svakog kuta ljudskog djelovanja – političkog, ekonomskog, društvenog i tehnološkog. U 2020. program summita će uz brojne predavače, sugovornike i paneliste obraditi inovacije i transformaciju svih industrija – od telekomunikacija, financija, automobilske, medijske i prehrambene industrije, farmacije, retaila i mnogih drugih. Regionalni i globalni predavači iz svijeta fintecha, marketinga, sporta, zabave predstavit će svoje ideje, koncepte i proizvode koji izazivaju promjene te donose revoluciju u razvoju društva u cjelini.

Digital Takeover 2020. poseban ćes naglasak staviti na aktivni networking apostrofirajući ih kao neophodne alate u stvaranju kvalitetne biznis transformacije i općenito poslovne klime u društvu čime evidentno postaje nezaobilazan događaj u 2020. Stoga ne propustite jedinstvenu priliku i na vrijeme osigurajte svoje mjesto u društvu najvećih uz najpovoljniju, early bird kotizaciju koja traje do 31. siječnja.

Kupnjom paketa kotizacija možete ostvariti značajne uštede u odnosu na redovnu vrijednost paketa:

• 4 + 1 gratis – 20% uštede

• 9 + 3 gratis – 25% uštede

• 12 + 5 gratis – 30% uštede

New Report

Close