Aplikacijom Bizar tvrtkama jamče brzinu i potpunu kontrolu

Autor: Lucija Špiljak , 21. studeni 2019. u 22:00
Direktor Beta Softwarea Marko Čumbrek/Tomislav Miletić/PIXSELL

IT tvrtka Beta Software razvila komunikacijsku platformu za korporativne korisnike.

Poslovni arhitekt riječi su kojima IT tvrtka Beta Software opisuje svoju najnoviju "team" aplikaciju Bizar, koju su nedavno predstavili javnosti nakon pet godina njezine razvijanja i usavršavanja.

U zadnjih nekoliko mjeseci projektu su se priključile i tvrtke Skyhighgrowth te BizDev Genius iz Srbije te Zeromolecule i Aynclabs iz Zagreba, a aplikacija je danas dostupna na svim platformama, uključujući Android, iOs i desktop. Direktor tvrtke Marko Čumbrek otkrio nam je kako aplikacija funkcionira i po čemu se izdvaja u "moru" sličnih.

Više razina privatnosti
Bizar aplikacija sadrži privatne i grupne razgovore kako zaposlenici ne bi morali, kao što je to inače slučaj, "izlaziti" iz aplikacije, već imaju više vrsta privatnosti za sve projekte. Na aplikaciji tako imaju mogućnosti poruka pod statusom Hidden, odnosno skrivene, zatim Private ili privatne, te Open i Public koje se tiču javnih projekata. Unutar poruka svaki se projekt može razvrstati u zasebne segmente i dodijeliti mogućnost pristupa svakom pojedincu ili grupi koja treba imati pristup tom dijelu projekta ili informaciji.  "Možemo zadavati zadatke po projektima za izvršavanje koji su vremenski zadani tako da vas aplikacija podsjeća kada i koji zadatak završava, tko ga je trebao napraviti i za koji projekt. Zvuči komplicirano, ali to je uobičajeno u tvrtkama koje rade brzo i žele imati sve pod kontrolom", objašnjava direktor Beta Softwarea. 

Svjesni su, kaže, da je riječ o zahtjevnom putu probijanja na tržište, jer su im konkurenciju predstavljale tvrtke poput Googlea, Microsofta, Slacka i Monday aplikacija, no uhvatili su se u koštac s konkurentnim i zahtjevnim tržištem. Čumbrek ističe da su aplikacije poput Bizara tražene na globalnim tržištima gdje je brza komunikacija imperativ.  "U kompanijama je ušteda vremena i brzina rješavanja zadataka i projekata danas od ključne važnosti, tim više ako se tvrtke moraju za promil odvojiti od konkurencije i pobijediti", dodaje Čumbrek. Između ostalog nude i rebranding aplikacije pa tako svaka tvrtka može imati personaliziranu  Bizar aplikaciju s vlastitim nazivom i logom. U prijevodu; za velike klijente rade i željene preinake što konkurentske tvrtke, primjerice, ne nude. 

"Fleksibilni smo jer to od nas traže i veliki klijenti, pa tako i tržište. Kada ste kao naša konkurencija, gdje svaki od njih vrijedi par milijardi dolara, imaju jako puno vlasnika, a neki su i na burzi, ne možete se lako prilagođavati i sporiji ste u djelovanju pa i donošenju odluka. Imali smo, naravno, ponude da neke kompanije u početku budu dio projekta Bizar, ali nismo htjeli za svaki potez tražiti odobrenje baš zato jer ste tada jako spori. Aplikaciju smo stvarali tako da smo gledali što nama i drugim kompanijama nedostaje u komunikaciji. Zamislite kako je teško danas odvojiti sve poslove na dnevnoj bazi u komunikaciji. E to mi radimo; omogućavamo odvajanje raznovrsnih projekata, problema i dnevne komunikacije, te komunikaciju na više razina", objašnjava Marko Čumbrek.

Beta Software danas broji više od 40 vanjskih suradnika i četvero stalnih zaposlenika sa sjedištem u Dubrovniku, gdje je i pokrenuta 2007. godine.  "Naš put prema IT industriji, uz kolaboracijske aplikacije i one za turizam, bile su sportske kladionice i kladioničarski automati u Rumunjskoj, gdje smo bili vlasnici 650 kladionica s više od 1600 zaposlenih. Naša su softverska rješenja bila usmjerena prema funkcioniranju sportskih kladionica, loto klađenja, igara za kladioničarske automate do praćenja vlastite imovine, pri čemu se korištenjem našeg softvera imovina nije mogla zagubiti", objašnjava Čumbrek. Program je, dodaje, imao i virtualnu evidenciju tko i što trenutno posjeduje od imovine tvrtke.  Kroz godine uspješnog poslovanja u Rumunjskoj potencijal tvrtke prepoznali su svjetski "igrači" s čijim su poslovnim prijedlozima došle nove suradnji i projekti, a jedan od njih bio je upravo Bizar aplikacija.

Globalno orijentirani
"Kada imate novca i želite krenuti opet izgraditi kompaniju kakvu smo imali u Rumunjskoj, shvatili smo da se moramo orijentirati na svjetska tržišta s rješenjima koja imaju potencijalno puno korisnika. U većim projektima poslovni plan uvijek pokaže da je potrebno okrenuti se svijetu.  Danas su svi podjednaki i svi završavamo iste ili slične fakultete s istim znanjima, ili pohađamo dodatne akademije da bismo se izdvojili od konkurencije. No, naravno, to radi i konkurencija. Zato aplikacije poput naše rade razliku –  ako brzo i temeljito prenesete informaciju, razvrstate projekte, odvojite timove, zadajete zadatke te možete više segmentirati vaše poslovanje – to ste detaljniji i brži u rješavanju problema i projekata", zaključuje direktor hrvatske IT tvrtke Beta Stoftware.

Komentirajte prvi

New Report

Close