Zagreb dobiva jedan od najvećih i najmodernijih vrtića u gradu

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2023. u 14:29
Foto: Grad Zagreb

Novi vrtić Sveta Klara bit će jedan od najvećih u gradu.

U zagrebačkom naselju Sveta Klara, napokon su započeli radovi na izgradnji dugoočekivanog dječjeg vrtića. Ovaj vrtić je jedan od ključnih projekata poznatih kao „Projekti 20“, koji su bili najavljivani i obećavani tijekom posljednjih dvadesetak godina. Unatoč početku rada na projektu 2018. godine, stvarna gradnja je tek sada počela. Ovaj vrtić je od posebnog značaja jer će služiti zajednici od 11.000 stanovnika u Svetoj Klari, piše Točka na i.

Novi vrtić Sveta Klara bit će jedan od najvećih u gradu, prostirat će se na površini od otprilike 2.700 četvornih metara. Bit će opremljen s ukupno 12 odgojnih skupina, od čega će šest biti namijenjeno jaslicama, a drugih šest vrtiću. Vrtić će moći primiti više od dvjesto djece, a zaposlit će 50 djelatnika. Planira se da vrtić bude otvoren u jesen iduće godine.

Tom prigodom, gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, izjavio je: „Ovaj vrtić je samo jedan od 26 projekata izgradnje, proširenja i obnove dječjih vrtića. Za ove projekte ćemo izdvojiti više od 100 milijuna eura kako bismo osigurali univerzalnu dostupnost dječjih vrtića.“ Također je dodao da su planirani još tri nova dječja vrtića u Novom Zagrebu Zapad, u područjima Podbrežja, Lučka i novi zamjenski vrtić u Remetincu, čiji će kapacitet biti veći od postojećeg.

Ukupna vrijednost radova i opremanja vrtića u Svetoj Klari iznosi otprilike 10 milijuna eura. Od tog iznosa, 2,3 milijuna eura osigurat će Nacionalni plan oporavka i otpornosti, dok će preostalih 7,7 milijuna eura biti financirano iz gradskog proračuna. Ova investicija će znatno poboljšati pristup kvalitetnom predškolskom obrazovanju u tom području.

Komentirajte prvi

New Report

Close