Posao božićne rasvjete opet dobila tvrtka iz Bandićeve ere

Autor: Marija Brnić , 10. listopad 2023. u 06:22
S Elicomom je zaključen novi ugovor u vrijednosti od 584.000 eura/M. Tironi/PIXSELL

Taj će posao i ove godine obavljati Elicom, tvrtka koja to godinama odrađuje, još iz vremena bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Tema uređivanja Zagreba za božićne i novogodišnje blagdane godinama je u žiži javnosti i problematizirana, no kad je riječ o prigodnom ukrašavanju ulica i trgova, ni aktualna vlast nema puno izbora.

Taj će posao i ove godine obavljati Elicom, tvrtka koja to godinama odrađuje, još iz vremena bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Prema objavi u Elektroničkom oglasniku javne nabave, Elicom na natječaju nije imao konkurenta, jer gradskoj vlasti na čelu s Tomislavom Tomaševićem nisu stigle druge ponude. Lani je, pak, stigla jedna, ali nevaljala ponuda.

S Elicomom je tako zaključen novi ugovor za ovaj posao u vrijednosti od 584.000 eura (procijenjena vrijednost bila je 600.000 eura), bez PDV-a. Elicom je u prethodnom razdoblju imao i sudski spor s Gradom Zagrebom, a pokazalo se da je imao pravo. Tvrtka je priložila i potvrde Grada da je uredno odradila poslove božićnog ukrašavanja gradskih površina u prethodnim godinama.

Ujedno Elicom brine i o održavanju sustava javne rasvjete u Zagrebu, te je odradio niz projekata u izgradnji sustava rasvjete u više zagrebačkih kvartova, a među referencama mu je i postavljanje dekorativne rasvjete na Zelenom željezničkom mostu preko Save.

Prema propozicijama natječaja, Elicom će s prigodnim blagdanskim dekoriranjem startati od početka studenoga, a posao obuhvaća servisiranje postojećih dekoracija, te dobava novih, montaža, priključivanje na električnu instalaciju, te isključivanje i demontaža.

Same dekoracije koje će postavljati inače su u vlasništvu Grada, a Elicom će biti zadužen i za osiguranje skladišta za pohranu i čuvanje dekoracija u razdoblju od godinu dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close