U projektu vrijednom 55 milijuna kuna grade se novi POS-ovi stanovi, pristupni putovi i parkirna mjesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. srpanj 2021. u 09:55
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nakon završetka novih stanova u Martinkovcu, u Rijeci će po modelu POS-a biti izgrađeno ukupno 676 stanova.

Polaganjem temeljnog kamena u petak je označen početak gradnje 90 novih stanova, koji će u riječkom naselju Martinkovac biti izgrađeni po modelu društveno poticane stanogradnje (POS), u projektu vrijednom oko 55 milijuna kuna.

Bit će izgrađena tri stambena objekta, pristupni putovi i parkirna mjesta, a bit će uređen i okoliš.

Rok dovršetka radova je 18 mjeseci, a stanove će moći kupiti osobe s postojeće prvenstvene gradske liste, na kojoj je oko 700 ljudi.

Izvođač radova je tvrtka VG5 iz Ljubljane, projektnu dokumentaciju je izradila Area arhitektura iz Rijeke, a nadzor gradnje povjeren je AG-projektu iz Kostrene.

Izgradnja stanova u Martinkovcu je dio programa društveno poticane stanogradnje kojeg Grad Rijeka provodi putem Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke.

Nakon završetka novih stanova u Martinkovcu, u Rijeci će po modelu POS-a biti izgrađeno ukupno 676 stanova.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović rekao je da će tijekom njegova mandata biti nastavljena izgradnja stanova po modelu poticane stanogradnje, dodavši kako se razmatraju i novi modeli rješavanja stambenog pitanja za građane.

“U suradnji s resornim ministarstvom razgovaramo i o mogućnostima izgradnje stanova za najam. Ispitujemo potencijalne lokacije za gradnju na području grada. Svjesni smo kako jedan dio građana ne može stambeno pitanje riješiti kreditom za kupnju nekretnine, pa čak ni po modelu POS-a, pa bi stanovi za najam za njih mogli biti jedna od opcija rješavanja stambenog pitanja,” rekao je.

Filipović je naveo da se opcije tek razmatraju te da o tome treba obaviti još puno razgovora, ali i da se nada da će tijekom njegovog aktualnog mandata biti uspostavljen i model izgradnje stanova za najam.

Komentirajte prvi

New Report

Close