Turci kupuju stanove u Crnoj Gori, najviše u Budvi

Autor: Poslovni dnevnik , 18. veljača 2018. u 22:00
Kvadrat u Budvi stoji od 1500 do 3000 eura

Kupci iz Turske pojavili su se prije godinu dana, a najčešće postaju vlasnici stanova vrijednih od 50 do 70 tisuća eura.

Cijena i prodaja stanova u Crnoj Gori ustalile su se posljednjih godina na približno istoj razini, tvrde agencija za nekretnine u toj zemlji.

Predstavnici agencija naveli su da je prošle godin pojačano zanimanje turskih građana za kupovinu crnogorskih nekretnina, i da kupaca stanova iz Turske ima sve više. Mira Radović, direktorica podgoričke agencije Iva nekretnine, rekla je za Pobjedu da se cijene stanova u Podgorici ne mijenjaju posljednje tri-četiri godine i da smatra kako će i ove godine ostati jednake.

"Uglavnom se traže jednosobni stanovi vrijedni od 35 do 40 tisuća eura i dvosobni od 50 do 55 tisuća eura, koje je gotovo nemoguće imati u ponudi", dodala je Radović, objašnjavajući da se jedino mogu prodati stanovi čija je cijena malo niža od realne i tržišne vrijednosti stana.

Prema njenim riječima, u Podgorici najveće zanimanje vlada za stanove u četvrti preko Morače i blokovima pet, šest i devet. Vladan Stanišić, menadžer agencije Gold agent iz Budve, ocijenio je da je lani zabilježeno blago povećanje zanimanja za kupovinu stanova u Budvi.

On je rekao da je prošla godina bila malo bolja od 2016., ali da se cijene stanova u Budvi nisu mijenjale i da se kreću od 1,5 do 3 tisuće eura po kvadratu. Stanišić je potvrdio velik porast zanimanja za stanove u Crnoj Gori iz Turske.  "Počeli su dolaziti klijenti iz Turske, koji kupuju stanove vrijedne od 50 do 70 tisuća eura. Kupuju ih u cijeloj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi", objasnio je Stanišić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close