Stečaj Keruma: Za zemlju na Čiovu dvije ponude, spremišta u Zadru opet na bubnju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. studeni 2023. u 12:50
Foto: Ivana Ivanovic/Vecernji list

U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2060 do 2270 eura.

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o izvijestila je splitski Trgovački sud da su za 369 kvadrata zemljišta te tvrtke na Čiovu na prošlotjednom ročištu pristigle dvije ponude zainteresiranih kupaca koji nude 33.582 odnosno 40.100 eura.

Tvrtka Avid nekretnine iz Sesveta dala je veću ponudu, a ponudu od 33.582 eura dao je Duje Miše koji je i nazočio na ročištu održanom 27. listopada.  Prodaja te Kerumove nekretnine uslijedila je nakon zaprimljenog procjembenog elaborata prema kojem je početna vrijednost bila procijenjena na na 29.302 eura odnosno 79,41 eura po kvadratu.

“Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište”, ističe se u dopisu sudskog vještaka te dodaje da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup.

U sklopu unovčavanja Kerumovih nekretnina nedavno su obavljeni i ponovljeni oglasi za prodaju spremišta u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na novom ročištu zakazanom 24 studenoga.

U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2060 do 2270 eura.

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a u slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu “tko da više”. Prodaja se obavlja po načelu “viđeno-kupljeno”, što isključuje sve naknadne prigovore kupca, ističe se.

Komentirajte prvi

New Report

Close