Novost u Hrvatskoj: Hotel Esplanade Zagreb izdao senior secured obveznice

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2023. u 15:30
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Jedna od posebnih karakteristika ovog ulaganja leži u kolateralizaciji obveznica.

Investicijsko društvo InterCapital strukturiralo je izdanje senior secured obveznica u vrijednosti od 15 milijuna eura za tvrtku Esplanade Oleander d.o.o. Obveznice su izdane s ročnošću od 2,5 godine te profilom otplatnih rata na kraju roka, stoji u objavi Intercapitala, piše Lider.
Cijeli proces uključivao je pažljivu koordinaciju i suradnju članova InterCapital grupe te vanjskih pravnih savjetnika kako bi se osigurala uspješna provedba. Djelujući kao savjetnik, InterCapital je osmislio strategiju izdanja, pronašao investitore i uspostavio sustav sigurnosnog povjerenika koji će zastupati interese investitora.
Izdavanje je privuklo značajnu pozornost lokalnih investitora, s više od 50 investitora koji su se pretplatili na obveznice. – Ovaj impresivan odaziv ne samo da potvrđuje rastući interes investitora za ovakve vrste prilika – kažu u Intercapitalu.
Jedna od posebnih karakteristika ovog ulaganja leži u kolateralizaciji obveznica, koja je osigurana vrhunskom nekretninom u srcu Zagreba – kultnim hotelom Esplanade, što je novost u Hrvatskoj. Ova značajka dodaje sloj sigurnosti ulaganju, pojačavajući ukupnu privlačnost za investitore koji traže stabilnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close