VIDEO: Pogledajte novi podvig Rimčeve Nevere, svi modeli već su rasprodani

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2023. u 09:12
Foto; Rimac Automobili

Nevera je u svijet hiperautomobila donijela nove tehnologije, nove sposobnosti i nove razine performansi..

Rimčeva Nevera oborila je još jedan rekord u svijetu automobila. Ove godine oboreno ih je preko 20, piše Index.

Novo limitirano izdanje Nevere, nazvano Nevera Time Attack, otkriveno je jučer kada je potvrđeno da je Nevera oborila još jedan rekord, postavivši vrijeme na slavnom Nürburgringu od 7:05:298.

Rimac Nevera srušila je prethodni rekord za električnih vozila u serijskoj proizvodnji, nadmašivši ga za 20 sekundi na svom prvom debiju na poznatoj i uvijek izazovnoj stazi Nürburgring. U povijesnoj, kraćoj konfiguraciji staze od 20.6 km (12.8 milja) Nevera je postavila vrijeme od 7:00:928.

Rekordni krug, koji je vozio hrvatski vozač utrka Martin Kodrić, vožen je na cestovnim gumama Michelin Cup2R, a potvrđen je neovisnim vremenskim podacima, TÜV SÜD-om i ugrađenom telemetrijom.

“Nevera je u svijet hiperautomobila donijela nove tehnologije, nove sposobnosti i nove razine performansi. Ali najjednostavniji način na koji možemo demonstrirati mogućnosti ovog automobila je obaranjem rekorda. I to je upravo ono što smo radili ove godine. Nevera Time Attack je ograničeno izdanje koje slavi dosadašnje uspjehe, a završen je u specifikaciji koja je inspirirana automobilom kojim je sve počelo – mojim konvertiranim BMW-om e-M3. Nevera Time Attack bit će napravljena u seriji od 12, a svaki već ima kupca”, rekao je osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac, piše Index.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

jos samo da je ta prodaja vidljiva u bilanci

New Report

Close