Ministar financija najavio milijunska ulaganja za gradnju 50 tisuća novih stanova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. kolovoz 2019. u 11:57
London, Foto: Getty Images

“Trebaju nam ceste, željezničke linije i škole koje će servisirati potrebe obitelji u tim stanovima.”

Britanski ministar financija Sajid Javid izjavio je da će uložiti 600 milijuna funti u infrastrukturu potrebnu za gradnju 50 tisuća novih stanova.

Novac će biti usmjeren u Fond za stambenu infrastrukturu iz kojeg će se financirati gradnja cestovnih i željezničkih prometnica i škola kako bi se stvorili uvjeti za povećanje broja stambenih jedinica.

Najavljeni iznos poduprijet će realizaciju pet novih projekata u Londonu i u regijama Essex i Bedfordshire, kazao je britanski ministar financija.

"Trebaju nam ceste, željezničke linije i škole koje će servisirati potrebe obitelji u tim stanovima. Zato sam osnovao fond za financiranje infrastrukture koja će povezati nove stambene jedinice na tim područjima", pojasnio je Javid u priopćenju objavljenom u subotu.

Otkada su ga članovi Konzervativne stranke u srpnju izabrali za čelnika a time i za premijera, Boris Johnson obećao je brojna ulaganja, potaknuvši nagađanja da će neposredno nakon planiranog izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije 31. listopada zatražiti prijevremene izbore, napominje Reuters.

Komentirajte prvi

New Report

Close