Lokal u osječkom pothodniku moguće je iznajmiti za 52,19 kuna mjesečno

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2016. u 10:06
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Udruga “Prijatelji grada Osijeka” smatra da bi zajednica trebala podržati one koji djeluju za opći boljitak.

Četiri godine nakon što je bila smještena u lokalu u pothodniku, Udruga “Prijatelji grada Osijeka” iseljava se iz toga prostora.

Njih će ondje zamijeniti Udruga “Suncokret”, i to nakon provedenog natječaja za lokal od devet četvornih metara na južnoj strani pothodnika, a kako doznajemo, članovi “Prijatelja grada Osijeka” nisu bili nimalo oduševljeni što izlaze iz prostora koji su, kako su naveli u odaslanom anonimnom pismu, koristili za vrijedne aktivnosti kao što je razmjena starih razglednica, knjiga i dokumenata.

Kako piše Glas Slavonije, čini se ipak da se njihovo nezadovoljstvo ne može opravdati, budući da je početna cijena u natječaju za najam toga lokala bila tek 52,19 kuna mjesečno, a naposljetku je izlicitiran za 55.

– Kad su u pitanju lokali u središtu grada, najam za njih prema gradskoj odluci može biti po vrlo povoljnim cijenama – ističe David Krmpotić, pročelnik Upravnog odjela za financije i nabavu Grada Osijeka. Dosadašnji najmoprimci u lokalu u pothodniku očigledno misle drukčije, jer kako je navela u anonimnom pismu, Udruga “Prijatelji grada Osijeka” smatra da bi zajednica trebala podržati one koji djeluju za opći boljitak. No moramo se naposljetku složiti – iznos od 52,19 kuna mjesečnog najma, a u konačnici i izlicitiranih 55 za lokal u najužem centru grada ne bi smio i trebao biti problem najmoprimcima. I dok nekima jest, drugi će biti zadovoljni pružiti svoje usluge, odnosno ponuditi sadržaje ne razmišljajući pritom hoće li moći pokriti troškove mjesečnog najma.

Komentirajte prvi

New Report

Close