Grad Zagreb prodaje šest hostela i vila

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2020. u 09:59
Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Najskuplji objekt, hostel Zlatokrila u Velom Lošinju, prodaje se za početnu cijenu od 22,4 milijuna kuna.

Zagrebački holding prodaje šest objekata – hostela, vila i odmarališta – diljem obale s ukupnom početnom cijenom od 61,5 milijuna kuna, među kojima se kao najskuplji, za početnu cijenu od 22,4 milijuna kuna, prodaje Hostel Zlatokrila u Velom Lošinju, piše Jutarnji list.

Slijedi potom Hostel Halugice na Krku, odmaralište u Novom Vinodolskom, još jedno odmaralište u Velom Lošinju, hostel Jelen u Skradu te hostel Loda u Skradinu od čega su neki u ruševnom stanju, a neki su trenutno dani u najam. Svi oni koji će se htjeti natjecati, za sudjelovanje u postupku morat će uplatiti jamčevinu u iznosu od deset posto početne cijene pojedine nekretnine, a natječaj je otvoren do 3. lipnja, dakle ravno dva mjeseca.

Inače, riječ je o odmaralištima odnosno objektima kojima upravlja podružnica Holdinga “Vladimir Nazor”, a koji su kroz posljednjih 50 godina služili za organizirane odmore djece i omladine.

Između ostaloga, u neka od tih odmarališta, kao što je to Zlatokrila na Velom Lošinju, ili pak hostel Loda u Skradinu, odlazila su djeca roditelja slabijeg imovinskog statusa, ali i djeca s poteškoćama u razvoju.

U prosjeku je godišnje kroz takve programe u gradskim odmaralištima besplatno ljetovalo preko dvije tisuće djece, a osim u Zlatokrilu i Lodu, odlazila su i u Holdingovo odmaralište Stoimena u Crikvenici, koje nije predmet prodaje.

Prema podacima objavljenima na stranicama podružnice “Vladimir Nazor”, osim objektima koji su predmet prodaje, ova tvrtka upravlja još i hostelom Stoimena u Crikvenici, kampom Cvrčak u Dugoj uvali, kampom Veli Jože u Savudriji te hostelom u zagrebačkom Remetincu.

Komentirajte prvi

New Report

Close