Gdje je nestao novac: Jedan od najskupljih vrtića u Hrvatskoj preplaćen 10 milijuna kuna?

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2017. u 09:06
Foto: Thinkstock

Cijena izgradnje smještaja za jednu vrtićku grupu u Umagu je 3,2 milijuna kuna.

Predstavnici umaške podružnice IDS-a Slaven Paić, Roberta Lakošeljac i Gabrijela Đukes Bašić danas su ispred novootvorenog dječjeg vrtića ''Radost'' održali tiskovnu konferenciju na temu zašto ima Umag najskuplji vrtić i gdje je nestalo 10 milijuna kuna, piše Glas Istre

– Nesposobnost i netransparentnost aktualne gradske vlasti još je jednom potvrđena i to upravo u izgradnji i financiranju novog vrtića. Nedopustivo je da grad Umag ima izgrađen jedan od najskupljih vrtića u Hrvatskoj te je žalosno da će nesposobnost gradonačelnika Vilija Bassanesea plaćati, tko drugi, nego građani, kaže Slaven Paić. Istaknuo je nezadovoljstvo previsokom cijenom izgradnje vrtića koja iznosi gotovo 32 milijuna kuna za 10 vrtićkih grupa. U Velikoj Gorici je primjerice za vrtić iste kvadrature i istog broja grupa cijena izgradnje manja za 10 milijuna kuna, ističu.

– Izgleda kao da je Bassanese htio izgraditi vrtić od zlata kada je razlika u cijeni toliko velika. Stoga postavljamo pitanje gradonačelniku gdje je nestalo 10 milijuna kuna u izgradnji i čime pravda ovako skupu investiciju. Cijena izgradnje smještaja za jednu vrtićku grupu u Umagu je 3,2 milijuna kuna. To je uistinu previše i svatko racionalan se ne bi smio ponašati tako megalomanski. Da potvrdimo činjenicu kako je vrtić preskup, uzmimo za primjer Veliku Goricu gdje je cijena izgradnje za jednu vrtićku grupu 2,2 milijuna kuna, u Čavlama 1,6 milijuna kuna, a u Karlovcu 1,8 milijuna kuna. U Slavonskom Brodu i u Puli, u Šijani, cijena izgradnje za jednu vrtićku skupinu pak iznosi 1,4 milijuna kuna, što je više nego dvostruko skuplje. Uzevši u obzir navedene primjere, vidljiv je veliki raspon cijena, kao i činjenica da se racionalnije poslovalo, razlika Umaga i ostalih gradova bila bi puno manja, kažu umaški IDS-ovci.

Komentirajte prvi

New Report

Close