Država prodaje 45 nekretnina, početne cijene već od 3.660 kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. listopad 2015. u 11:39
Arhivska fotografija: Goran Jakuš / Pixsell

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 28. prosinca ove godine prikuplja ponude za kupnju 45 različitih vrsta nekretnina u državnom vlasništvu.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 28. prosinca ove godine prikuplja ponude za kupnju 45 različitih vrsta nekretnina u državnom vlasništvu, od kojih su većina zemljišta, livade, vrtovi i kuće s dvorištima, a početne se cijene kreću od najmanjih 3.660 kuna do najvećih 19,2 milijuna kuna.

  Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju odnosno prodaju tih nekretnina DUUDi je objavio u ponedjeljak na svojim web stranicama i dnevnom tisku, a sve se nekretnine prodaju u zatečenom stanju "viđeno – kupljeno". 

 Domaće i strane pravne i fizičke osobe ponude za nekretninu koja ih zanima mogu dostaviti do 14 sati 28. prosinca ove godine, pri čemu trebaju uplatiti i jamčevinu, čiji je iznos kao i početne cijene, navedena za svaku nekretninu zasebno.

 Kako se navodi u pozivu, ponuđena cijena ne može biti niža od objavljene početne cijene, a najboljim će se ponuditeljem smatrati onaj koji ponudi najvišu cijenu.

 Najveća početna cijena od 19,2 milijuna kuna među svim oglašenim nekretninama odnosi se na kuću s nekoliko vrtova i šumom u Voloskom (kod Rijeke), a po početnoj cijeni od 9,4 milijuna kuna slijedi ju odmaralište s dvorištem i parkom Oprič (Opatija).

 Po većim početnim cijenama od 5,1 milijun kuna i 4,3 milijuna kuna oglašene su livade s oranicama kod gradske bikarne u Mrzlom Polju/Petrinja odnosno oranica široke livade u Čazmi, a po početnom cijeni od oko 1,5 milijuna kuna prodaje se nekretnina označena kao hotel s nekoliko velikih površina tipa 'nepl. nepoznato' u Donjem Lapcu (u Lici).

 Sličnu početnu cijenu od 1,5 milijuna kuna ima i nekretnina-vrt na Pešćenici u Zagrebu, a nešto malo nižu od 1,2 milijuna kuna pet gospodarskih zgrada s dvorištem Gornja đolta-Vukosavljevica (Virovitica), dok se po početnim cijenama nešto nižim od milijun kuna prodaju gospodarsko dvorište u Jelasu-Gornji Andrijevci (Slavonski Brod), vrt na Pešćenici (Zagreb) i zemljište-materijalna graba u Dardi kod Belog Manastira.

 Najmanja početna cijena od 3.660 kuna oglašena je za voćnjak Jonkovačka ulica u Voćinu kod Slatine, dok se ostale cijene većinom kreću od nekoliko desetaka do nekoliko stotina tisuća kuna.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ovo prodaju svojima ……… apetiti su se smanjili

Bolji i ovako nego da stoji prazno i ne iskoristeno…il jos gore da se daje po vezi za 1kn..kao devedesetih ili za 10kn kao prije desetak godina.

ovo je nešto prilično poskupjelo, prije su neki kupovali po 1 kn puno vrijedniju imovinu

New Report

Close