A izgledalo je kao dobra prilika: Uplatila 800 eura za unajmljivanje stana koji ne postoji

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2019. u 09:50
Foto: Getty Images

Prevaranti nude povoljne i luksuzne, ali nepostojeće stanove.

Iz Policijske uprave istarske odgovorili su Glasu Istre da nemaju zaprimljenih prijava o prijevarama za najam stanova po besplatnim oglasnicima, no temeljem dostavljenih informacija i navoda iz Glasa Istre, policijski službenici će poduzeti sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

– Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda, odnosno najmu stana. Da ne pristaju na bilo kakve nerealne prijedloge osoba i vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u najbližoj policijskoj postaji, navode iz PU istarske.

U redakciju Glasa Istre se javilo nekoliko osoba koje su se prije objave članka u Glasu Istre interesirale za najam ovih, kako se kasnije ispostavilo, nepostojećih stanova po Puli, ali su na vrijeme nanjušile da nešto ne štima. Špranca potencijalne prijevare uvijek je ista: po internetskim oglasnicima nude se luksuzno opremljeni stanovi po povoljnim cijenama za dugoročan najam diljem grada, a cijela komunikacija s oglašivačem vodi se mejlom ili WhatsApp-om jer se na telefonske brojeve ne javljaju. Prevaranti izbjegavaju osobni kontakt te forsiraju uplatu za stan nakon koje će im agent donijeti ključ za stan.

Većina sugovornika priznala je da slučajeve prijevare nije prijavljivala policiji jer, kako su nam naveli, nisu imali vremena za to zbog gužve oko traženja stana. Nažalost, javila se i osoba koje je na ovu vrstu oglasa nasjela, i to prije gotovo dvije godine, te pritom ostala bez 800 eura koje je dala kao polog i prvu najamninu.

Komentirajte prvi

New Report

Close