4 razloga zašto je bolje i jeftinije biti podstanar nego imati vlastiti stan

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2015. u 14:48
Foto: Thinkstock

Imati vlastiti stan ili kuću velika je odgovornost i investicija. Za one koji žive u najmu često se kaže da ‘bacaju novac’ – jer bi za te mjesečne iznose koje plaćaju najmodavcu mogli investirati u vlastiti stan.

No, mi vam donosimo četiri razloga zašto je ipak bolje biti u u najmu nego u vlastitu stanu.

1. Imate više luksuza i manje brige

Povećana ponuda stanova dovela je do pada cijena nekretnina. Budući da se stanovi izgrađuju na ekskluzivnim lokacijama, možete iznajmiti super luksuzan stan koji si možda ne biste mogli priuštiti da ga kupujete. Uz nove stanove dolaze i super opremljeni vrtovi.

2. Kuće su nesigurna investicija

Kuće su investicija u koje nikada ne možete biti sigurni. U današnje vrijeme, otplaćivanje kredita za stan rizičan je potez. Ako se ne želite kockati i zaduživati na 20 ili 30  godina, iznajmljivanje je sigurniji izbor.

3. Možete biti mobilni i fleksibilni

Ako kupujete kuću, sigurno planirate živjeti neki duži period u njoj.  Ali, ako biste prihvatili bolji posao koji se nalazi u drugom gradu, to bi vam zadalo dodatne brige jer biste morali naći nekoga kome ćete ju iznajmiti kako biste mogli pokrivati ratu kredita. Ovako kada ste u najmu, iselite se za nekoliko sati i nemate nikakvih briga.

4. Dodatni troškovi

Kuća je investicija koja zahtijeva ulaganja. Ukoliko živite u najmu nećete se morati brinuti oko krovova koji prokišnjavaju ili nekih većih kvarova u stanu jer je najmodavac taj koji će morati platiti sve dodatne troškove vezane za kuću ili stan.


Komentari (8)
Pogledajte sve

Ja mislim da bi ovdje nekog trebalo karati u prkno.

Autor očito nikada nije bio podstanar i ne poznaje HR prilike. Možda je bolje biti podstanar u uređenim državama, s visokim primanjima i s ugovorom o najmu ali u HR su za većinu puka te su stavke teško dostižne. Da mi je znati tko se to iseli iz nekog stana u par sati!? Još ako je obitelj brojna, hm… U par sati jedino što možeš dobiti je “košaru” od vlasnika; oprostite meni treba stan, ajte vi van u tjedan dana.

Nacelno se slazem s autorom.
Dakako postoje i izuzeci,ali ako nemate cash ili barem vlastito zemljiste za gradnju , kupovina stana ili kuce u Zagrebu ili na moru je losa opcija.

Nacelno se slazem s autorom.
Dakako postoje i izuzeci,ali ako nemate cash ili barem vlastito zemljiste za gradnju , kupovina stana ili kuce u Zagrebu ili na moru je losa opcija.

New Report

Close