4 razloga zašto je bolje i jeftinije biti podstanar nego imati vlastiti stan

Naslovnica Forum Komentari članaka 4 razloga zašto je bolje i jeftinije biti podstanar nego imati vlastiti stan

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Od 4 razloga 3 se odnose na kuću a ne stan !

Zanima me da li je autor razmišljao kako njegovi savjeti funkcioniraju u kontekstu obitelji s djecom koja idu u školu.

Nešto se može napraviti: brzo, kvalitetno, jeftino. Odaberi dvoje od toga.

Ionako ne možemo imati vlastiti stan. Vlasništvo mogu imati samo osobe.

Žalosno je za primijetiti da autor ne razlikuje pojam “unajmiti” od “iznajmiti”. Neozbiljni ste! Evo 2. Razloga zašto je bolje ipak imati vlastiti stan: 1. Dok si mlađi (do 40-te) možeš dobiti povoljniji kredit 2. Pod stare dane, ako doživiš mirovinu i ne budeš imao svoju nekretninu, teško ćeš moći preživljavati kao podstanar, primanja će ti pasti na 50%. Razmišljat ćeš o preseljenu u trećerazredne zemlje gdje će ti mirovina ipak nešto vrijediti. I ako hoćete treći razlog, masovno zaduživanje tj. uzimanje kredita pokreće gospodarstvo, raste potrošnja u državi, samo što je i činjenica da tada dobar dio kolača ide uvoznicima i državi…

Nacelno se slazem s autorom.
Dakako postoje i izuzeci,ali ako nemate cash ili barem vlastito zemljiste za gradnju , kupovina stana ili kuce u Zagrebu ili na moru je losa opcija.

Nacelno se slazem s autorom.
Dakako postoje i izuzeci,ali ako nemate cash ili barem vlastito zemljiste za gradnju , kupovina stana ili kuce u Zagrebu ili na moru je losa opcija.

Autor očito nikada nije bio podstanar i ne poznaje HR prilike. Možda je bolje biti podstanar u uređenim državama, s visokim primanjima i s ugovorom o najmu ali u HR su za većinu puka te su stavke teško dostižne. Da mi je znati tko se to iseli iz nekog stana u par sati!? Još ako je obitelj brojna, hm… U par sati jedino što možeš dobiti je “košaru” od vlasnika; oprostite meni treba stan, ajte vi van u tjedan dana.

Ja mislim da bi ovdje nekog trebalo karati u prkno.

New Report

Close