Zelene tehnologije u fokusu 7. Generacije NOW

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2023. u 21:59
Foto: HT

Sudjelovat će 142 obrazovne ustanove, uključujući srednje i osnovne škole, udruge te ostale obrazovne ustanove i institucije koje promiču STEM znanje i razvoj za budućnost ključnih vještina.

Krenula je sedma Generacija NOW, nacionalni program obrazovanja djece i mladih u organizaciji Hrvatskog Telekoma i u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Tema programa su zelene tehnologije te kako moderne tehnologije povezati s ekologijom i održivosti.

Timovi u programu osmislit će i izraditi projekt na zadanu temu koristeći komplete STEM opreme koje HT donira obrazovnim ustanovama, a na raspolaganju je i stručna mentorska podrška IRIM-a. Sudjelovat će 142 obrazovne ustanove, uključujući srednje i osnovne škole, udruge te ostale obrazovne ustanove i institucije koje promiču STEM znanje i razvoj za budućnost ključnih vještina.

“Kroz suradnju IRIM-a i HT-a na projektu Generacija NOW stvoren je najveći obrazovni projekt Interneta stvari kroz koji je do sada educirano više od 500 mentora koji znanja prenose na nove generacije učenika. Učenici kroz projekt stječu kompetencije u području digitalnih tehnologija, rješavanja problema, timskog rada i prezentacijskih vještina”, rekao je Paolo Zenzerović, izvršni direktor IRIMa i jedan od edukatora u projektu.

Za ocjenjivanje radova zadužen je žiri na čijem je čelu Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu.

Komentirajte prvi

New Report

Close