Prilika za poduzetne mlade da pokrenu pozitivne promjene u svojoj zajednici i osvoje 7500 kuna

Autor: Lucija Špiljak , 18. siječanj 2022. u 10:34
UPSHIFT radionica / FOTO: Mislav Mesek

Radionica je namijenjena mladima od 13 do 19 godina iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

ZABUM – za budućnost mladih, jedinstveni program za adolescente i mlade koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, provest će u suradnji Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI) trodnevnu radionicu za mlade UPSHIFT, namijenjenu mladima od 13 do 19 godina iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Želja im je mlade ohrabriti a budu pokretači pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Besplatna radionica održat će se od 4. do 6. veljače, a prijave su otvorene do 28. siječnja do 23:59 putem linka. Mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Konačna lista odabranih timova bit će objavljena na web stranici i društvenim mrežama u ponedjeljak 31. siječnja.

Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava dok će tri odabrana tima dobiti financijsku podršku od 7500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Mladi postaju lideri

Cilj je programa UPSHIFT potaknuti razvijanje poduzetničkih vještina i osnažiti mlade kao nositelje društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama. Program se provodi u okviru UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM – za budućnost mladih, u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI).

U protekloj godini, na UPSHIFT programu sudjelovalo je 272 mladih iz 19 županija. Osmislili su čak 60 projekata, od kojih je 27 ideja dobilo priliku za daljnji razvoj i provedbu u lokalnim zajednicama, a UNICEF je u realizaciju projekata mladih u 2021. godini uložio 315.000 kuna.

Timovi mladih osmislili su inovativna rješenja za probleme u svojim lokalnim zajednicama i projekte društvenog poduzetništva koji su obuhvatili brojna područja, poput obrazovanja, inkluzije putem kulture dijaloga, vršnjačkog nasilja, borbe protiv diskriminacije, mentalnog zdravlja, međugeneracijske solidarnosti, sigurnosti u prometu, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close