OrdyBee je ‘oružje’ za borbu protiv papirologije u vrtićima

Autor: Marta Duić , 17. ožujak 2021. u 14:42
Aplikacija djelatnicima vrtića štedi desetke sati tjedno, uvjeravaju iz tvrtke Dikobraz/PD

Pametna digitalizacija čini vrtiće ugodnijim mjestom za rad, a zadovoljniji odgojitelji mogu djeci pružiti više, poručuju iz tvrtke Dikobraz.

Zagrebačka tvrtka Dikobraz prošlog je tjedna lansirala aplikaciju OrdyBee, prvo hrvatsko integralno rješenje za upravljanje svim poslovnim i potpornim procesima vrtića.

U pitanju je tvrtka koja se inače bavi rješavanjem konkretnih poslovnih problema ustanova i poduzeća kroz, kako kažu, jednostavna, intuitivna i pametna rješenja, a iza njih su godine programiranja, razvoja aplikacija i rješavanja problema.

Njihovo najnovije rješenje, aplikacija OrdyBee će olakšati rad, komunikaciju i izvještavanje u vrtićima i time osloboditi više vremena i resursa za neposredan rad s djecom.

Kontra naporne birokracije

“Kao roditelji čija su djeca išla ili idu u vrtić, vidjeli smo da vrtići još uvijek nemaju suvremen i kvalitetan alat za upravljanje svojim odgojno-obrazovnim, poslovnim, potpornim i svim drugim procesima.

Odlučili smo upregnuti sva svoja znanja i iskustva i kreirati najbolji mogući vrtićki softver. Jer pametna digitalizacija čini vrtiće ugodnijim mjestom za rad, a zadovoljniji odgojitelji mogu djeci pružiti više”, stoji na službenoj web stranici aplikacije.

Svjesni koliko je poslovanje vrtića kompleksno i da traži vođenje niza raznih evidencija, lista, izvještaja, i kartona, odlučili su ponuditi rješenje.

Kako tvrde iz Dikobraza, bez cjelovitog digitalnog rješenja mnoge se informacije ručno unose više puta, a upravljanje podacima razasutim u raznim formatima i aplikacijama uzima previše vremena i ljudskih resursa.

Vargec

Softver rješava akutni problem i očekujemo da ćemo ga uskoro primijeniti u mnogim vrtićima.

Kao posljedica toga, sve se to negativno odražava na zadovoljstvo djelatnika i oduzima vrijeme koje bi odgojitelji i stručni suradnici mogli posvetiti djeci. Baš zato su razvili rješenje koje olakšati rad u vrtićima i rasteretiti djelatnike od “papirologije”.

“Aplikaciju smo razvijali 11 mjeseci, u timu od pet developera uz konstantu suradnju s osobama direktnom uključenim u procese rada djeca kroz vrtiće, centre za odgoj i obrazovanje i roditelje.

Cilj aplikacije je optimizirati procese rada u vrtićima i poboljšati komunikaciju u svim smjerovima – od odgajatelja, stručnih službi, roditelja i šire zajednice.

Razvoj aplikacije se nastavlja u smjeru izrade platforme za suradnju svih zainteresiranih strana u radu s djecom predškolskog uzrasta kao i integracije s novim tehnologijama. U planu je i distribucija aplikacije na više jezika“ , objašnjava Krešo Vargec, vlasnik Dikobraza.

Iz OrdyBeeja najavljuju i razvoj pametnih rješenja koja će digitalno transformirati odgojno-obrazovni rad, a pozvali su i sve stručnjake s polja predškolskog obrazovanja da im se jave za suradnju.

Sve je u cloudu

“Budući da rješavamo akutni problem vrtića očekujemo kako ćemo softver uskoro implementirati u veliki broj vrtića, a zatim kroz suradnju i povratne informacije korisnika nastaviti razvijati OrdyBee novim modulima i nadogradnjama koje će unaprijediti predškolski odgoj i obrazovanje.

U planu je i izlazak na vanjska tržišta, prvo u zemlje regije, a u tijeku je i priprema softvera za lansiranje na tržišta DACH zone i Veliku Britaniju. Pri završetku su pregovori vezani uz distribuciju softvera u Izrael”, otkriva planove Vargec.

Kako objašnjava, osim što štedi desetke sati tjedno, aplikacija ima i integrirani roditeljski portal koji olakšava komunikaciju s roditeljima. Sve obavijesti, rang-liste, upute ili privatne poruke roditelji će moći naći na portalu, a odgojitelji i drugi djelatnici vrtića lako će ih proslijediti klikom miša pojedinom roditelju, skupini ili pak svim roditeljima.

OrdyBee funkcionira kao SaaS rješenje, točnije vrtić plaća mjesečnu pretplatu i koristi aplikaciju u oblaku, bez instalacija ili potrebe za održavanjem. Prednost je i u tome što se aplikaciji može pristupiti s bilo kojeg uređaja i lokacije, što je posebno važno za upravljanje područnim objektima.

Komentirajte prvi

New Report

Close