Zrakoplovna tvrtka nudi 50.000 besplatnih karata za posjet zemlji izlazećeg sunca

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2020. u 09:32
Foto: Getty Images

Japan Airlines poklanja međunarodnim turistima sljedećeg ljeta 50.000 besplatnih domaćih avio-karata, no postoji caka.

Cilj ove akcije je potaknuti turiste da vide manje posjećene dijelove Japana i možda smanjiti stres na Tokijo između 1. srpnja i 30. rujna iduće godine, budući da je glavni grad domaćin ljetnih olimpijskih igara, piše CNN.

Međutim, kako bi osvojili besplatne karte, putnici moraju biti registrirani izvan Japana putem čestih letačkih programa zrakoplovnih prijevoznika. I nećete znati kamo idete, saznati ćete tek nekoliko dana nakon što se prijavite.

Zrakoplovna tvrtka će preporučiti četiri lokalne destinacije, do kojih ćete letjeti s aerodroma Haneda u Tokiju ili s aerodroma Osaka Itami i Kansai. Obitelj i prijatelji koji putuju zajedno mogu se prijaviti kao grupa do četiri osobe, a podnositelji zahtjeva dobit će rezultat u roku od tri dana od prijave.

Igre će se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020., a paraolimpijske igre završavaju 6. rujna. Japanska vlada očekuje kako će "efekt olimpijade" dovesti približno dodatnih 10 milijuna posjetitelja u zemlju 2020. godine.

Godišnji dolasci stranih posjetitelja u Japan udvostručili su se u razdoblju od 2013. do 2018. na više od 31 milijun, a oko 10 milijuna zaustavilo se u Tokiju.

Više detalja o JAL-ovom programu bit će objavljeno početkom siječnja, a prijave će biti otvorene krajem veljače. Prijave se odvijaju na bazi – tko prvi njegove karte.

U tijeku su posljednje pripreme za Olimpijske igre, a novi Nacionalni stadion u Tokiju – glavno mjesto održavanja Igara – službeno je otvoreOKn 21. prosinca.

Komentirajte prvi

New Report

Close