U potrazi za pravom, sočnom rajčicom često ćemo se jako razočarati, posebno ako ju tražimo u nekom od supermarketa, gdje nas najčešće dočekuju rajčice čiji okus možemo nazvati bezukusnim. “Kao da žvaćeš papir”, kažu mnogi od nas. Možda ste se zapitali zbog čega je okus te rajčice takav, to jest zašto uopće nema okus?
Jedno istraživanje daje odgovor na to pitanje, i pokazuje da u 93 posto rajčica danas nedostaje verzija gena koja mu daje njegov poseban okus, piše BigThink, a prenosi 24sata.hr. Usprkos tome što mislimo da je krivac genetska modifikacija, zapravo uzročnik leži u uzgajivačima, to jest njihovom pokušaju da izvuku najviše iz rajčice, najveću ekonomsku dobit.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu