Želite li sniziti kolesterol i krvni tlak? Pijte svako jutro ovaj napitak koji se jednostavno priprema, a ima samo pet sastojaka

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2023. u 07:45
Foto: Pixabay

Pomaže i u ublažavanju bolnih i otečenih zglobova, stabilizira razinu šećera u krvi, jača imunološki sustav i čak smanjuje rizik od raka.

Visoke razine kolesterola i visoki krvni tlak — te stvari imaju nešto zajedničko i mogu oštetiti vaše srce. Srećom, postoji poseban napitak koji možete pripremiti i popiti odmah ujutro kako biste održali svoj kolesterol i krvni tlak u granicama koje se smatraju normalnim i zdravim, piše Healthybuilderz.

Svima nam treba kolesterol. Zapravo, toliko je neophodan za hrpu stvari (pravilnu probavu, sintezu vitamina D, proizvodnju hormona i enzima itd.) da ga jetra zapravo proizvodi. Stručnjaci kažu da manje od četvrtine ukupnog kolesterola u našim tijelima dolazi iz hrane koju konzumiramo, posebice životinjskih proizvoda.

Međutim, prevelika količina kolesterola u tijelu može biti štetna za zdravlje. Kao prvo, može uzrokovati začepljenje arterija, posebno onih koje opskrbljuju oksigeniranom krvlju same srčane mišiće. S ozbiljno smanjenom ili ponekad potpunom prekidom opskrbe srčanog mišića kisikom dolazi do srčanog udara. Također je jednako važno kao i održavanje visokog kolesterola pod kontrolom za održavanje normalnog krvnog tlaka, koji ne smije prijeći 120/80 mmHg. Inače, to je također nešto što može ugroziti vaše srce.

Prema medicinskim stručnjacima, visok krvni tlak (onaj koji ostaje tvrdoglavo visok, a ne onaj koji se javlja kada ste uzbuđeni, tjeskobni ili pod stresom) je nešto što može uzrokovati povećanje srca kako bi moglo učinkovito pumpa krv. Na kraju to može oslabiti mišiće vašeg srca. Doći će vrijeme kada će srce biti toliko istrošeno da će jednostavno prestati pumpati krv, što je poznato kao srčani zastoj.

Usput, nije samo vaše srce ono što je stavljeno na kocku kada imate visok kolesterol i krvni tlak. Gotovo svaki organ u vašem tijelu također može biti u opasnosti, jer svatko treba krv obogaćenu kisikom. Postoje lijekovi, srećom, koji su dizajnirani da pomognu u snižavanju visokih razina kolesterola i visokog krvnog tlaka. Nažalost, poznato je da uzrokuju niz nuspojava. Međutim, njihov redoviti unos i dalje je prijeko potreban, osobito ako to liječnik smatra potrebnim kako bi pacijenti bili zdravi.

Za slučajeve visokog kolesterola i visokog krvnog tlaka koji se ipak mogu sniziti promjenama u prehrani i načinu života, napitak od nekoliko vrlo uobičajenih kuhinjskih sastojaka može biti od velike pomoći. Navedeni napitak, posebno kada se uzima ujutro 2 tjedna zaredom, može donijeti dramatične rezultate. Evo recepta:

Sastojci:

  • žličica jabučnog octa (sirovog, organskog i nefiltriranog)
  • žličica meda (sirovog i organskog)
  •  žličica soka od limuna (svježe iscijeđenog)
  •  mali komadić korijena đumbira (svježi i naribani)
  • režanj češnjaka (oguljen i nariban)

Upute:

Stavite sve sastojke u šalicu. Jako dobro promiješajte. Konzumirajte najmanje 30 minuta prije doručka. Tako je jednostavno pripremiti ovaj napitak – nisu potrebni skupi sastojci i posebni kuhinjski alati. Mnogi ljudi s visokim razinama kolesterola i visokim krvnim tlakom koji su uzimali ovaj napitak u razdoblju od 2 tjedna bili su impresionirani rezultatima.

Kao bonus, poznato je da ovaj napitak od pet sastojaka pomaže u ublažavanju bolnih i otečenih zglobova, stabilizira razinu šećera u krvi, jača imunološki sustav i čak smanjuje rizik od raka.

Komentirajte prvi

New Report

Close