Zagrebačka gastro scena 15. i 16. veljače postat će bogatija za još jedno veliko ime hrvatskog kulinarstva. Naime, kultni restoran Vinodol ugostit će poznatog chefa Zdravka Tomšića, inače glavnog kuhara poznatog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana, koji će za sve ljubitelje visoke gastronomije pripremiti zanimljiv meni u pet sljedova.
Gostovanje Zdravka Tomšića poklopit će se s danom zaljubljenih te je ovo odlična prilika za romantičnu večeru uz brojne delicije koje očekuju posjetitelje Vinodola. Gastro putovanje u Vinodolu pod kuharskom palicom Zdravka Tomšića započet će jadranskom tunom u vakumu s aiolijem od wasabija i klicama kresa, zatim će uslijediti juha od fažola s frantojom i kozicama te jakobove kapice u kremi od kozjeg sira na podlozi od meke palente s prženim lješnjacima. Vrhunac kulinarske avanture bit će confit od pačjeg batka s raguom od leće i „šeginadom“, a rapsodija okusa i mirisa završit će nekonvencionalnim desertom koji svoje korijene vuče iz tradicionalnih dalmatinskih recepata – suha smokva kuhana u prošeku s ružmarinom na kremi od mascarponea i cimeta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu