Zagreb među najgorim europskim gradovima za pješačenje, ipak postoji jedna korisna stvar

Autor: Zvonimir Varga , 31. srpanj 2023. u 09:33
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Najnovije istraživanje platforme Preply analizira velike europske gradove prema tome koliko su lagani odnosno teški za obilazak pješice.

Mnogim turistima najdraže je gradove obilaziti pješice, a za to ima više razloga. Tako će se ponajprije moći osjećati kao ‘lokalci’, mogu otkriti i ‘skrivene bisere’ pojedinog grada, a o isplativosti da i ne govorimo.

Najnovije istraživanje platforme Preply analizira velike europske gradove prema prohodnosti, ili bolje reći, koliko je koraka potrebno proći kako bi se posjetilo glavne atrakcije. Što je manje koraka i minuta potrebno, time je određeni grad bolje rangiran na ljestvicama Preply-a.

Dok su Sevilla, Venecija, Porto, Firenca i Atena najbolje destinacije u ovom istraživanju, Zagreb ne stoji nimalo dobro. Naime, prema izračunu, u Zagrebu je potrebno gotovo 19 kilometara pješačenja, 150 minuta, te 24.780 koraka kako bi se posjetile glavne atrakcije.

Ipak, postoji jedna dobra stvar u cijeloj priči, a to je potrošnja kalorija. Za ovu dužu šetnjom Zagrebom, turist će u prosjeku potrošiti 1.239 kalorije što je u rangu duže sportske aktivnosti.

Treba naglasiti da je u ovom istraživanju od Zagreba lošije stoji samo Lisabon. Za obilazak glavnog grada Portugala treba više od 30.000 koraka.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close