Web agencije Human u društvu Googlea, HBO-a…

Autor: Marta Duić , 14. svibanj 2020. u 22:00
Stranica je u finalu natječaja Webby Awards za najbolje prakse na internetu

Kako kažu iz agencije, formula njihovog uspjeha je u naglasku na razumijevanje cjelokupne priče te fokusu na krajnje korisnike i rezultate.

Web stranica domaće agencija Human našla se u finalu Webby Awards u kategoriji najbolje prakse na webu. Međunarodna akademija digitalnih znanosti i umjetnosti (IADAS) proglasila je finaliste, a izravna i opuštena komunikacija, efektna fotografija i video pa čak i politika privatnosti Humanove stranice osvojile su simpatije žirija među kojima se nalaze najveći digitalni stručnjaci.

Web stranica Humana tako se našla u društvu Googlea i nizozemske nacionalne aviokompanije KLM. Od ostalih finalista izvan kategorije nalaze se mnoga poznata imena među kojima su HBO, Nasa, Spotify, Saturday Night Live, BBC, Lego, UNICEF ali i pojedinci Leonardo DiCaprio, Idris Elba, Wiz Khalifa, Serena Williams i Tom Hanks za koje je žiri ocijenio da su svojom aktivnošću pridonijeli razvoju interneta prošle godine.

Kategorija Best practices jedna je od najstrožih kategorija i služi kao standard industrije za korištenje inovativne i napredne prakse u izradi web stranica. Radovi moraju pokazati izvrsnost prema svih šest kriterija Akademije: sadržaju, strukturi, navigaciji, vizualnom izričaju, interaktivnosti, funkcionalnosti i ukupnom iskustvu.

Osim nagrade žirija, svi radovi natječu se i za glas publike pod nazivom Webby People’s Voice, a online glasanje završilo je 7. svibnja. Pobjednici 24. Webby Awards i Webby Poeple’s Voice bit će proglašeni 27. svibnja.

Inače, agencija Human izradom digitalnih rješenja bavi se već 19 godina, a njihovi radovi redoviti su pobjednici na regionalnim i međunarodnim natjecanjima. Posljednju nagradu osvojili su na Danima komunikacija također za vlastitu web stranicu.

Kako kažu iz agencije, formula njihovog uspjeha je u naglasku na razumijevanje cjelokupne priče te fokusu na krajnje korisnike i rezultate. Stvaraju proizvode koje tjeraju i klijenta i korisnika da kažu: ah, ovo je baš bio gušt.

Komentirajte prvi

New Report

Close