Sa svježim rajčicama nećete pogriješiti- možete uživajte u njima kao bazi za umak za tjesteninu, upotrijebite ih za pripremu čaše svježeg soka ujutro ili upotrijebite sok za užinu nadahnutu Bloody Mary koktelom. Ne samo da su ukusne, osvježavajuće i punog okusa, već je i popis dobrobiti rajčica beskrajan.
Ipak, rajčice nisu za svakoga, piše Eatthis. One su jedna od najčešćih alergija na hranu, a također mogu uzrokovati neugodne probavne simptome kod nekih ljudi s gastrointestinalnim problemima. Međutim, rajčice su također antioksidansi i pune su bitnih vitamina i hranjivih tvari. Imajući to na umu, evo nekoliko iznenađujućih stvari koje se mogu dogoditi vašem tijelu kada jedete svježe rajčice.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu