VIDEO: Nevjerojatne situacije na Hrvatskim autocestama

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2019. u 11:50
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Signalizacija je doista jasna prilikom uključivanja na autocestu pa je doista teško objasniti ove slučajeve.

Nerijetko se vide poruke o vožnjama u suprotnom smjeru na Hrvatskim autocestama, piše HAK revija koja je zamolila Hrvatske autoceste da pošalje nekoliko takvih primjera sa svojih nadzornih kamera, koji su doista zapanjujući. Sve ih je teško racionalizirati i logički objasniti, ali neki su doista stravični – poput vožnje u suprotnom smjeru na izlazu iz tunela pa potom i polukružnom okretanju u blagom zavoju u kojem je vidno polje vozača smanjeno.

Signalizacija je doista jasna prilikom uključivanja na autocestu pa je doista teško objasniti ove slučajeve. Svim vozačima se preporučuje da posebno paze na lijevi prometni trak u kojem se najčešće kreću vozila u suprotnom smjeru, da prate radijske programe (HR2) na kojima Hrvatski autoklub odmah objavljuje vijesti o vozilima koja se kreću u suprotnom smjeru te promjenjivu signalizaciju na samim autocestama i informacijske portale.

'Ako imate informaciju da se vozilo kreće u suprotnom smjeru u vašoj blizini, smanjite brzinu na 40 km/h te nastavite voziti po desnom prometnom traku s uključena sva četiri pokazivača smjera. Zaustavite se na prvom odmorištu i pričekajte informaciju o prestanku opasnosti', savjetuje HAK revija.

Komentirajte prvi

New Report

Close