VIDEO: Kantautor Zvonimir Varga kod kuće snimio novu pjesmu, ‘Miris ljeta’ plijeni i divnim fotografijama

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2020. u 12:27
Foto: Katarina Matas

Spot je napravila Katarina Matas, koja je autorica fotografija snimljenih posljednjih godinu dana u Zagrebu i na Pelješcu.

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja skladbu “Miris ljeta” koju je sam aranžirao te snimio u improviziranom kućnom studiju. Nova pjesma kojom uljepšava naše izolacije i karantene, nedoživljeno proljeće i pogled u nikad neizvjesnije ljeto, ne donosi miris tog ljeta na način kako bi brzopotezno sugerirao naslov – ne, Zvonimirov “Miris ljeta” glas je zrelog, sa svojim talentom posve pomirenog kantautora, “wish list” ispjevan glasom kojem ćete povjerovati na prvu, na potezu od melankolije do najzdravije verzije nade. Njemu potvrda da je duh živ i zdrav; nama više nego dobrodošla glazbena škrinjica za opetovana korištenja, do ljeta i dalje.

Spot je napravila Katarina Matas, koja je autorica fotografija snimljenih posljednjih godinu dana u Zagrebu i na Pelješcu. Nostalgični ugođaj odlično je dočaran poetičnim kadrovima detalja prirode. Jedinstven krajolik Pelješca dao je šarm Varginoj pjesmi, a zagrebački gradski motivi i notu romantike.

Pod okriljem diskografske kuće Spona, “Miris ljeta” je ujedno i drugi singl zagrebačkog kantautora ove godine. Zvonimir Varga se postupno i strpljivo, nenametljivo, pjesmu po pjesmu, album po album, prometnuo u glazbenu osobnost najbližu poziciji “dobre duše” kantautorske nam scene. U 10 godina koliko je prisutan, objavio je osam albuma, jednu kompilaciju, gotovo 20 singlova te knjigu poezije. U Hrvatskoj, regiji, a i šire, Varga je održao više od 250 koncerata, a u posljednje vrijeme najviše nastupa po zagrebačkim kaznionicama, domovima umirovljenika i knjižnicama. Tijekom krize zbog koronavirusa održava on-line koncerte.

Komentirajte prvi

New Report

Close