Velika ekološka akcija čišćenja podmorja i obale na našim najudaljenijim otocima

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2021. u 10:07
FOTO: PRESS

U okviru Think Green projekta, C.I.O.S. Grupa će zajedno sa 60 ronioca volontera, članovima Ronilačkog kluba Roniti se mora ( iz Zagreba i Šibenika) te UPA Rostrum iz Splita, podržati još jednu veliku ekološku akciju čišćenja hrvatskog podmorja i okoliša.

Ove godine, u periodu od 19.-21. lipnja na otoku Visu, Think Green podiže svoju zastavu na gradskoj rivi grada Visa gdje se čiste gradska luka i plaža.

Zajedno s partnerima projekta, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, National Geographic Hrvatska, Veleposlanstvom Velike Britanije Zagreb, Gradom Visom, Mares, Garmin, Jamnica, Pivovara Medvedgrad, Klara, Sixt, TZ Vis, Geopark Viški Arhipelag, Hotel Issa, DC Nautica Vis, Gradina Vis, Hvidra Vis, Morski.hr te Scubalife, 60 ronioca volontera će uz sve dostupne resurse C.I.O.S. Grupacije, vrijedno prionuti na čišćenje podmorja u sada već 22. volonterskoj ronilačkoj ekološkoj akciji Think Green – Vis. Uz čišćenje podmorja, a prema prijavama građana, C.I.O.S. Grupacija će osigurati sakupljanje i daljnju oporabu odbačenog krupnog otpada iz okoliša grada Visa.

C.I.O.S. Grupa je dugogodišnji pokrovitelj ekoloških akcija RK Roniti se mora. Kao partner projekta Think Green, osigurava cjelovitu logističku podršku te propisanu obradu svih vrsta otpada sakupljenih tijekom ekoloških akcija.

Ronilački klub Roniti se mora već deset godina organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluje se i edukativno te se podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša. Na ovoj trodnevnoj Think Green ekološkoj akciji planira se ukloniti više od 10 tona otpada.

Pozivaju i sve zainteresirane i zaljubljenike u ekologiju koji se nađu na području otoka Visa da se priključe i pomognu u ovoj velikoj trodnevnoj akciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close