Uz ovu jednostavnu mješavinu riješite se mrava iz vašeg doma u roku od nekoliko dana

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2023. u 09:26
Foto: Pixabay

Mješavina sastavljena od dva uobičajena kuhinjska sastojka mogla bi biti ključna za rješavanje dosadnih mrava.

Pametan trik koji uključuje dodavanje šećera u prahu sodi bikarboni smatra se jednim od najučinkovitijih za istjerivanje dosadnih mrava iz vašeg doma, piše Express.

Ovaj trik je je podijeljen na Facebook stranici posvećenoj gđi Hinch Cleaning Tips nakon što je jedan korisnik upitao: “Čini se da imamo invaziju mrava u mom salonu, imate li savjeta kako ih se potpuno riješiti?” Objava je brzo prikupila više od 50 komentara, a mnogi su se složili oko iste metode istjerivanja insekata iz domova.

“Oni to ne mogu probaviti i zaustavit će ih na putu, ostavite to blizu mjesta gdje ih vidite”, objasnio je jedan od korisnika grupe.

“Koristite šećer u prahu blizu mjesta gdje se nalaze. To je najjeftinija metoda koju sam pronašao, a koja nema neugodan miris u vašem domu.”, složila se korisnica.

“Pospite šećerom u prahu gdje ih vidite i oni će to pokupiti na nogama i odnijeti natrag u svoja gnijezda”, složila se druga korisnica.

“Soda bikarbona sa šećerom u prahu bila je jedina stvar koja mi je djelovala”, napisao je jedan korisnik.

Ova taktička metoda djeluje mameći mrave šećerom u prahu, dok soda bikarbona djeluje kao otrovna komponenta mješavine. Nakon što se proguta, soda bikarbona reagira s kiselinom u probavnom sustavu mrava, uzrokujući smrtonosnu reakciju koju insekt ne može tolerirati.

Kako bi trik ispravno funkcionirao, važno je osigurati da mješavina sode bikarbone bude strateški postavljena po kući kako bi privukla što više mrava. Nekoliko internetskih foruma preporuča korištenje staklenke s poklopcem za pohranjivanje smjese tako da se lako može posipati po napadnutom području ako je potrebno.
Nakon što ostave mamac na zahvaćenom području, vlasnici kuća bi trebali vidjeti kako se broj mrava u tom području značajno smanjuje u roku od nekoliko dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close