Uz ove trikove riješit ćete problem s kondenzacijom stakla

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2022. u 09:39
Foto: Unsplash

Umjesto da izdvoji mnogo novca za odvlaživač zraka, Farah je podijelila savjet koji ju je naučila njezina mama.

Kada se ledeno hladan zrak izvana susretne s toplim zrakom iznutra, stvara se kondenzacija na prozorima – osobito u spavaćim ili dnevnim sobama gdje topli dah samo povećava problem. Ako se ne tretira pravilno, kondenzacija se može pretvoriti u plijesan koja može izazvati zdravstvene probleme. Srećom, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste spriječili kondenzaciju.

Korisnica TikToka, Fenrah Alesari, podijelila je savjete o tome kako se riješiti kondenzacije, piše Mirror. Naime, objasnila je kako su odvlaživači zraka obično prva stvar u koju uloži netko tko ima problema s vlagom u svom domu. No, umjesto da izdvoji mnogo novca za odvlaživač zraka, Farah je podijelila savjet koji ju je naučila njezina mama, a sve što vam treba je sol ili pijesak za mačke.

Farah savjetuje da kuhinjsku sol stavite u plastičnu posudu jer ona odlično upija vlagu. Također, ako stare čarape ili najlonke napunite pijeskom za mačke i raširite ih po kući, one bi trebale obaviti isti posao kao i odvlaživač zraka.

Farah je zatim podijelila drugi dio videa i pokazala što se dogodilo nakon toga. “Ovako sol obično izgleda nakon što upije vlagu. Vidite da tu ima nešto tekućine”, objasnila je Farah pokazujući kutiju sa solju nakon četiri do pet tjedana,.

Ako sol izgleda grudasto i vlažna je, Farah kaže da je definitivno vrijeme da je uskoro promijenite.”Možete malo protresti kutiju da je ‘oživite’ “, dodala je. Nakon tjedan dana, mačji pijesak trebate stisnuti s rukama. Ako je pijesak zgrudan od vlage, potrebno ga je promijeniti.

Komentirajte prvi

New Report

Close